MARIN ČILIĆ PROPUSTIO OGROMNU PRILIKU: / Najbolji tenisač svijeta slavio nakon velike borbe

Image
Foto: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira iz Masters serije u Šangaju.

14.10.2017.
13:07
AFP
VOYO logo

Čilić je u svoja prva dva servis-gema bio suočen s po tri break-lopte, no oba se puta uspio izvući. Kod vodstva od 5-4 po prvi je put zaprijetio oduzimanjem servisa Nadalu. Imao je tri set-lopte, ali nijednu nije uspio iskoristiti i odmah je uslijedila kazna. Španjolac je već u sljedećem gemu napravio prvi break i osvoji set.

Od ponedjeljka na četvrtom mjestu

Kada je Nadal još jednom oduzeo servis Čiliću za vodstvo od 2-1, činilo se da bi meč brzo mogao biti završen. No, u šestom gemu Nadal je napravio četiri uzastopne pogreške i vratio Čilića u dvoboj. Još jednom je Međugorac stigao na rub poraza kod 4-4 kada mu je Nadal ponovno oduzeo servis. Španjolac je servirao za meč, došao i do meč-lopte, ali raspoloženi Čilić se opet spasio i odveo dvoboj u tie-break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućoj igri Čilić je ipak popustio na servisu. Kod rezultata 4-3 za Nadala napravio je dvije pogreške zaredom na svom servisu i priči je bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo šesti međusobni dvoboj Čilića i Nadala i peta uzastopna pobjeda Španjolca. Čilić je jedinu pobjedu ostvario u njihovom prvom susretu, prije osam godina u Pekingu. Da je ove subote uspio pobijediti, Čilić bi potvrdio nastup na ATP Finalsu, a ovako će morati još malo pričekati. Za utjehu mu ostaje podatak kako je polufinalom u Šangaju osigurao svoj novi najbolji plasman na ATP ljestvici u karijeri, od ponedjeljka će biti četvrti igrač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo