UVJERLJIVA I BRZA POBJEDA / Marin Čilić odigrao sjajan meč, deklasirao Tsongu i prošao u drugo kolo Monte Carla

Image

Čilić će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja 10. nositelja Amerikanca Taylora Fritza i domaćeg predstavnika s pozivnicom Lucasa Catarine

11.4.2022.
21:09
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP - 23.) plasirao se u drugo kolo ATP turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu, gdje je u prvom kolu sa 6-2, 6-2 za 67 minuta svladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu, kojem je to bio posljednji nastup u karijeri na Monte-Carlo Mastersu.

Image
U PORAZ GA ODVELE DVIJE NEGATIVNE SERIJE /

Ćorić pružio snažan otpor jednom od najdarovitijih tenisača nove generacije pa ispao u prvom kolu turnira u Monte Carlu

Image
U PORAZ GA ODVELE DVIJE NEGATIVNE SERIJE /

Ćorić pružio snažan otpor jednom od najdarovitijih tenisača nove generacije pa ispao u prvom kolu turnira u Monte Carlu

Naime, 36-godišnji Tsonga je objavio da će na ovogodišnjem Roland Garrosu završiti profesionalnu igračku karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to Čilićev deveti dvoboj protiv Tsonge i njegova sedma pobjeda. Marin je slavio u sva tri meča koja su odigrali na zemljanoj podlozi, dva u Monte Carlu (2015. i 2022.) te jedan u finalu Davis Cupa 2018. u Lilleu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Jo-Wilfrieda Tsonga

Čilić je osvojio svih sedam odigranih setova na zemlji, a ovo mu je bila najuvjerljivija pobjeda nad Tsongom koji je u posljednje tri sezone odigrao svega 18 mečeva na ATP Touru i ostvario tri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je na početku meča osvojio prva četiri gema i za 31 minutu osvojio prvi set. Druga dionica je bila nešto neizvjesnija, jer je Tsonga uspio osvojiti prva dva gema na početnom udarcu i povesti sa 2-1. No, uslijedio je Čilićev niz od pet gemova koji mu je donio desetu pobjedu u ovoj sezoni (10-7) te 14. na turniru u Monte Carlu (14-12), gdje su mu najbolji rezultati tri četvrtfinala (2015., 2017., 2018.).

U akciji s kumom

Marin u drugom kolu čeka boljeg iz dvoboja 10. nositelja Amerikanca Taylora Fritza i domaćeg predstavnika s pozivnicom Lucasa Catarine (ATP - 430.), koji je na rasporedu u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Čilić će u utorak ipak biti u akciji, ali u konkurenciji parova za koju je prijavljen s kumom Ivanom Dodigom. Aktualni olimpijski doprvaci će u 1. kolu igrati protiv Urugvajca Ariela Behara i Ekvadorca Gonzala Escobara. U konkurenciji parova će nastupiti i olimpijski pobjednici Mate Pavić i Nikola Mektić, koji su prošle godine bili finalisti u Monte Carlu. Kao drugi nositelji su bili slobodni u prvom kolu, a za proboj u četvrtfinale će igrati protiv grčke braće Petrosa i Stefanosa Tsitsipasa.

Čilić je ostao jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji, jer je u ponedjeljak u 1. kolu Borna Ćorić doživio poraz. U četvrtom nastupu nakon jednogodišnje stanke, 25-godišnjeg Zagrepčanina je sa 6-3, 2-6, 6-3 svladao 12. tenisač svijeta, 20-godišnji Talijan Jannik Sinner, a meč je trajao dva sata i 27 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo