Majstorski preokret: Nole izbacio Federera!

U finalu Pariza čeka Nadala ili Ferera

2.11.2013.
17:18
VOYO logo

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP Mastersa u Parizu, pobedom nad Švajcarcem Rodžerom Federerom, rezultatom 2-1 (4:6, 6:3, 6:2).

Duel koji ste mogli direktno da pratite na TVB92 bio je jubilarni, 30. međusobni duel dvojice tenisera, a Novak je stigao do 14 pobede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pariskom Bersiju odigran je veoma kvalitetan meč, koji je sa tribina pratio i najbolji fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović. Đoković je pobedom zadržao mogućnost da godinu završi na prvom mestu.

Ovo je bio prvi duel Đokovića i Federera ove sezone, poslednji put su se sastali na završnom Mastersu u Londonu 2012. godine. Međutim, dva igrača će se sastati već sledeće nedelje na poslednjem turniru u godini, u takmičenu po grupama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švajcarac je bolje otvorio duel, stigao do ranog brejka i kontrolisao dešavanja na terenu do završnice seta. Pri rezultatu 5:4, srpski teniser imao je ćetiri brejk lopte, sve četiri je propustio i Rodžer je poveo sa 1:0.

Đoković se našao u velikim problemima na početku drugog dela igre, kad je Federer napravio brejk. Međutim, Novak se probudio, zaigrao bolje i odmah stigao do izjednačenja. Nastavio je sa pritiskom i vrlo brzo došao do 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhvatio je ritam kod servisa, sve bolje vraćao početni udarac protivnika i samo je bilo ptianje kada će prelomiti meč u svoju korist. U odlučujućem setu napravio je dva brejka i plasirao se u finale posle nešto više od dva sata igre.

U borbi za titulu, Đoković će igrati protiv pobednika drugog polufinala, u kome se sastaju Rafael Nadal i David Ferer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo