MAĐARSKI KVALIFIKANT NA PRAGU JE ČUDA U UMAGU: / Srpski tenisač stoji mu na putu do senzacije

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na putu do finala Balazs je ostvario tri pobjede u tri seta, a Đere je prvi tenisač kojega je pobijedio u dva seta

20.7.2019.
22:01
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Srpski tenisač Dušan Lajović (ATP - 36.) ili mađarski kvalifikant Attila Balazs (ATP - 208.) prvi ATP naslov u karijeri osvojit će na 30. izdanju Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, gdje je Srbin do polufinalne pobjede nakon što mu je talijanski kvalifikant predao meč nakon prvog seta zbog ozljede lijevog butnog mišića, a Mađar pobijedio srpskog predstavnka Lasla Đerea sa 6-2, 6-4.

Lajović će se u Umagu po drugi put u karijeri boriti za naslov pobjednika na ATP turniru, nakon što je ove godine u finalu turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu poražen od Talijana Fabija Fogninija. Lajović je u polufinalu protiv Salvatorea Carusa nadoknadio zaostatak od 3-5 u prvom setu, ali je Talijan u 12. gemu osjetio bol u lijevom butnom mišiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ukazane liječničke pomoći Caruso je uspio samo dovršiti prvi set te odlučio predati meč nakon nedovršenog prvog gema drugog seta, čime su uskraćeni ostali i gledatelju u Umagu, među kojima je bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra financija Zdravka Marića, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata te ministra turizma Garija Capellija.

Najniže rangirani pobjednik

Prvi polufinalni dvoboj odigran je u kasnim poslijepodnevnim satima, a 208. tenisač svijeta Attila Balazs iznenadio je 3. nositelja Lasla Đerea (ATP - 32.) te ga za samo 98 minuta pobijedio sa 6-2, 6-4. Mađar je tako postao najniže rangirani finalist u povijesti umaškog turnira, a u nedjelju od 20 sati pokušat će postati i najniže rangiranim pobjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji rekorder je Ukrajinac Dimitri Poljakov, osvajač umaškog naslova 1991. godine, koji je do pobjedničkog trofeja stigao iz kvalifikacija u trenutku kad se nalazio na 169. mjestu pojedinačne ATP ljestvice.

Na putu do finala Balazs je ostvario tri pobjede u tri seta, a Đere je prvi tenisač kojega je pobijedio u dva seta. U 1. kolu glavnog turnira 30-godišnji Mađar je protiv hrvatskog Davis Cup reprezentativca Viktora Galovića spasio čak sedam meč-lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni dvoboj 30. izdanja umaškog ATP turnira na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 20 sati, a nazočit će mu i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo