LUDI DAN U ŠANGAJU: / Potpuni debakl Federera, Čilić razbio Ćorića

Image
Foto: AFP
13.10.2015.
15:24
AFP
VOYO logo

U dvoboju dvojice hrvatskih tenisača nije bilo nikakve neizvjesnosti, jer je Čilić odigrao odlično, a najbolji svjetski teniski tinejdžer ispod svoje uobičajene razine, što je rezultiralo uvjerljivom pobjedom prošlogodišnjeg osvajača US Opena koji je za prolaz u osminu finala trebao samo 62 minute.

Pet puta uzimao servis

U tom je vremenu Čilić uspio pet puta slomiti Ćorićev servis, istodobno izgubivši samo šest poena u gemovima kad je bio na početnom udarcu. Čilićevu nadmoć najbolje će oslikati broj izravnih poena (23-8) i neforsiranih pogrešaka (10-24). Čiliću je to bio prvi službeni obračun s Ćorićem, a ukupno 15. dvoboj protiv sunarodnjaka na ATP i Grand Slam turnirima, u kojima je Marin ostvario 10 pobjeda i pet poraza. Jedini hrvatski tenisači koji su ga pobjeđivali bili su Ivan Ljubičić (1-2), Ivan Dodig (3-2) i Ivo Karlović (2-1) koji je to posljednji učinio baš u Šangaju prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović će u srijedu pokušati izboriti mjesto u osmini finala u dvoboju protiv ŠpanjolcaNadala, a Čilić će u 3. kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Srbina Viktora Troickog i Švicarca Stana Wawrinke koji je u utorak iznenađujuće ostao jedini švicarski predstavnik na šangajskom Mastersu.

Image
RAFA NADAL OTVORIO DUŠU: /

Borim se protiv mentalne ozljede

Image
RAFA NADAL OTVORIO DUŠU: /

Borim se protiv mentalne ozljede

Vinolas senzacija dana

Naime, španjolski kvalifikant Albert Ramos Vinolas kreirao je senzaciju u 2. kolu kada je sa 7-6 (4), 2-6, 6-3 svladao 2. tenisača svijeta i branitelja prošlogodišnjeg naslova, Švicarca Rogera Federera. Tek što su svi nositelji prošli prvu prepreku u Šangaju, dogodilo se nešto potpuno neočekivano. Španjolac koji je trenutno na 70. mjestu pojedinačne ATP ljestvice i nikada prije nije uspio pobijediti igrača iz Top 10 (0-15), uspio je po prvi put u karijeri doći do 3. kola u Šangaju izbacivši iz turnira prošlogodišnjeg pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo