LJUBIČIĆ UVJEREN U USPJEH HRVATSKE: / 'Definitivno možemo osvojiti Davis Cup. Federer? Užasno je teško raditi s njim'

Image
Foto: AFP

Ljubičić je progovorio i o radu s najboljim tenisačem ikad.

17.4.2018.
21:17
AFP
VOYO logo

Bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, koji danas radio kao trener Rogera Federera, uvjeren je da hrvatska reprezentacija može osvojiti Davis Cup. Izabranici Željka Krajana izborili su polufinale u kojem će snage odmjeriti s SAD-om.

"Hrvatska definitivno može osvojiti naslov. Polufinale s Amerikom doma je sjajna prilika. Imamo 4-0 protiv njih, ali neće biti lako. Podloga još nije izabrana, ali mislim da je zemlja dobra ideja", smatra. Osim toga progovorio je i o Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazi Rafin period. Lani je bio jako dobar. Osvojio je Monte Carlo, Barcelonu, Madrid, stigao je do četvrtfinala Rima i osvojio je Roland Garros. Sada je pod pritiskom. Mora obraniti te rezultate i bodove. Favorit je u Monte Carlu, osvojio ga je deset puta. U odličnoj je formi", kazao je Ljubičić za talijanski Sky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Đoković? Siguran sam da će opet biti na najvišoj razini. Zaboravljate da je bio ozlijeđen. Operiran je i potrebno mu je neko vrijeme. Dirljivo ga je vidjeti u ovakvoj situaciji. Izgubio je u prvim kolima u Miamiju i Indian Wellsu, ali pitanje je vremena kada će opet biti onaj stari", poručio je.

U međuvremenu u intervjuu za Gazzettu dello Sport progovorio je o radu s Federerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Komplicirano je raditi s njim jer je teško tako dobrog igrača učiniti još boljim", kazao je, a potom je progovorio i o Borni Ćoriću. Njega odnedavno vodi Riccardo Piatti, trener od kojeg je Ljubičić sve naučio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nova generacija igrača već se polako nameće. Borna je zadao dosta problema Rogeru u Indian Wellsu, ali druga je stvar pobijediti ili pak to ponavljati na velikim turnirima. Teško je reći kada će do toga doći. Roger, Rafa i Novak imaju puno iskustva i teško ih je pobijediti u dugim mečevima, pogotovo ako su spremni i motivirani", dodao je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo