LEGENDA SE ČUDI: / "Ne znam što Federer želi postići s Ljubičićem"

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Suradnja između umirovljenog hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića i švicarskog genijalca Rogera Federera i dalje je za mnoge u teniskom svijetu iznenađenje.

25.1.2016.
9:02
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od onih kojeg je začudilo što je Federer angažirao Ljubičića u svoj trenerski stožer je i legendarni australski tenisač Tony Roche. Pobjednik Roland Garrosa iz 1966. godine i osvajač čak 13 Grand Slam naslova u parovima i sam je nekad trenirao Federera, a bio je učitelj i Ivanu Lendlu, Patricku Rafteru, Lleytonu Hewittu...

"Novak je nepobjediv"

"Ivan je bio sjajan igrač, ima i iskustvo kao trener jer je surađivao s Milošom Raonićem, ali iskreno ne znam koja je Rogerova ideja s njime. Bilo mi je jasno što je želio postići s Edbergom, igrati još ofenzivnije. Samo se nadam da će i sada nastaviti tako igrati jer samo u tom slučaju može pobjeđivati ostale iz vrha", izjavio je Roche za B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australac, međutim, smatra da je u ovom trenutku Novak Đoković nedodirljiv za sve, pa tako i Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na dva dobivena seta Federer može pobijediti, ali na tri dobivena je druga priča. Roger se mora pozabaviti tim problemom kada igra protiv Novaka na Grand Slam turnirima. U ovom je trenutku teško zamisliti da bilo tko može svladati Novaka - njegova razina igre je znatno iznad svih ostalih. Jedino ako bude igrao neke duge mečeve, pa se možda umori i postane sporiji za pola koraka, onda bi to drugima dalo šansu. U suprotnom, ako bude pobjeđivao u tri ili četiri seta, teško će ga bilo tko svladati", rekao je Roche prije meča osmine finala u kojem se Đoković namučio i tek nakon pet setova nadigrao Gillesa Simona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo