Kvitova uzela 26. naslov / Lanjska senzacija Australian Opena osvojila prvi turnir karijere, De Minaur se 'upisao' u Sydneyju

Image

Tennys Sandgren trijumfirao je u Aucklandu, a Alex de Minaur u Sydneyju

12.1.2019.
11:40
VOYO logo

Već u drugom tjednu nove teniske sezone imamo nova dva pobjednika na ATP Touru. Tennys Sandgren, 27-godišnji Amerikanac iz Tennesseeja, još je jedan od, u posljednje vrijeme, cijele poplave osvajača-debitanata na ATP Touru. Tenisač koji je prije godinu dana bio senzacija Australian Opena na kojemu je igrao četvrtfinale, a nakon toga, izuzev finala u Houstonu, bio uglavnom prolaznik, u drugom je pokušaju osvojio premijernu titulu i u pravo vrijeme pronašao lanjsku formu iz Melbournea.

U finalu Aucklanda Sandgren je prilično lako sredio Camerona Norrieja, 23-godišnjeg Britanca rođenog u Johannesburgu koji je do 16. godine živio upravo u Aucklandu dok mu nisu prišli Britanci s ponudom koja se ne odbija. Norrieju je ovo bilo prvo finale i to s pozivnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz svog trećeg Alex de Minaur dotrčao je do prve od sigurno mnogih titula. Australski tinejdžer napravio je u Sydneyju, gradu u kojemu je rođen, korak koji mu je nedostajao prošle godine kada je u finalu izgubio od Rusa Medvedeva. Sada je to iskustvo naplatio protiv talijanskog veterana Andreasa Seppija koji je čekaonici od Moskve 2012., a prije kojeg je u subotu morao pobijediti Gillesa Simona (6:3, 6:2).

U uzbudljivom finalu ženskog turnira u Sydneyju trijumfirala je Petra Kvitova za 26. naslov karijere i drugi na ovom mjestu. Čehinja je prebrodila startni nalet Ashleigh Barty koja je dominirala prvim setom, stigla potom na gem od pobjedničkog pehara (5:4), imala i 3:0 u trećem, ali Kvitova nije kapitulirala tada ni nakon što je potrošila dva servis-gema za meč. Ovo joj je bila osma uzastopna pobjeda u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hobartu je, pak, Sofia Kenin stigla do svoje premijere na WTA Touru. 20-godišnja Amerikanka prepustila je tek tri gema Slovakinji Schmiedlovoj. 

ATP Auckland, finale:
Cameron Norrie (VB) - Tennys Sandgren (SAD) 4:6, 2:6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Sydney, finale:
Andreas Seppi (Italija) - Alex de Minaur (Australija) 5:7, 6:7

WTA Sydney, finale:
Petra Kvitova (Češka)
- Ashleigh Barty (Australija) 1:6, 7:5, 7:6 (3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Hobart, finale:
Sofia Kenin (SAD) -
Anna Karolina Schmiedlova (Slovačka) 6:3, 6:0

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo