KRAJAN OBJASNIO ZAŠTO JE HRVATSKA TEŠKO STRADALA U DAVIS CUPU: / 'Vjerujem da oni znaju koliko im je pomoć potrebna'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši izbornik procijenio je i je li ovakav rezultat degradacija prošlogodišnjeg uspjeha

21.11.2019.
23:37
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska Davis Cup reprezentacija pokušat će što prije zaboraviti ovaj težak tjedan u Madridu. Zapravo, ne ni cijeli tjedan jer smo već nakon tri dana saznali svoju sudbinu. Poraženi i pregaženi od Rusa i Španjolaca hrvatski reprezentativci napuštaju španjolsku prijestolnicu.

Na ovaj smo Davis Cup stigli kao aktualni svjetski prvaci, a otišli bez ispaljenog metka. Cijelu tu situaciju prokomentirao je bivši izbornik Željko Krajan koji je prošle godine odveo Hrvatsku do zlata, a uoči ovog Davis Cupa u kontroverznim okolnostima je razriješen dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek može bolje, ali protiv ovakve Španjolske s Rafaelom Nadalom, sigurno da je malo i nerealno očekivati bolji rezultat, još s izostankom Borne Ćorića. Uvijek su iznenađenja moguća, ali postoje stvari koje su više i jače i ta Španjolska je prejaka ekipa. Možda da se moglo parove dobiti pa bi to uljepšalo situaciju, ali i u parovima su jako jaki. Nije se moglo očekivati puno više od toga", rekao je Krajan u razgovoru za HRT.

Image
NOVAK ĐOKOVIĆ POSLAO KONTROVERZNU PORUKU UOČI DAVIS CUP MEČA: /

Hrvati bi mu ovo mogli zamjeriti

Image
NOVAK ĐOKOVIĆ POSLAO KONTROVERZNU PORUKU UOČI DAVIS CUP MEČA: /

Hrvati bi mu ovo mogli zamjeriti

'Nije to ista momčad kao prošle godine'

"Moglo se više. Bornin meč je bio blizu toga da ga je mogao dobiti, izgubio je za par lopti. Imao je pozitivan omjer do tog meča s Hačanovom tako da su se s pravom imali nadati i vjerovati u pobjedu protiv Rusiju. I meč parova da je Borna dobio, izgledao bi drugačije. Bilo bi više pritiska na Rusima koji su manje iskusni. Iako jako dobro igraju parove, ne igraju često i tu bi naši bili iskusniji. Šteta da se koji meč nije uzeo, ali na kraju ne bi se mnogo toga promijenilo da su ti dečki koji su budućnost hrvatskog tenisa ubilježili koju pobjedu", rekao je bivši izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko se smjena izbornika odrazila na ovaj neuspjeh Krajan je rekao:

"Teško je meni to sad sagledati. Mislim da oni to najbolje znaju. Je li se tu išta moglo promijeniti i jel bi bilo bolje ili lošije, sigurno da su oni napravili najbolje za sebe što su osjećali u tom trenutku. Vjerujem da oni najbolje znaju koliko im je pomoć potrebna i koliko su se neke stvari mogle promijeniti. Nadam se da će čim prije naći nekoga i imati na klupi izbornika s kvalitetom koju oni traže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši izbornik procijenio je i je li ovakav rezultat degradacija prošlogodišnjeg uspjeha.

"I jest i nije. Indirektno i nije jer nije ista momčad kao i prošle godine. Falio je Marin Čilić od početka i Borna je bio bolestan. Da je bila ista ekipa i da su dečki bili u istoj formi kao i prošle godine sigurno da bi stvari izgledale drugačije i onda bi se mogle te dvije ekipe usporediti, ali nema smisla uspoređivati ekipu od prošle godine koja je osvojila i ovu sad koja je bila dosta oslabljena. To je novi početak, pomlađivanje momčadi i nema smisla uspoređivati", zaključio je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo