NIŠTA OD NOVOG ČUDA / Kraj bajke u Beču: Borna Gojo ispao u četvrtfinalu nakon velike borbe

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gojo se po prvi put u karijeri probio do četvrtfinala na ATP Touru

27.10.2023.
20:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Gojo poražen je u četvrtfinalu ATP 500 turnira u Beču od četvrtog nositelja Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6-7 (4), 5-7.

Spektakularni FNC 13 na rasporedu je 4. studenoga, a revanš Croate i Vase usred Beograda pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sedmi tenisač svijeta Grk Stefanos Tsitsipas zaustavio je pobjednički niz hrvatskog tenisača koji se po prvi put u karijeri probio do četvrtfinala na ATP Touru.

Nakon sat i 50 minuta igre Tsitsipas je slavio sa 7-6 (4), 7-5 u meču koji je mogao otići i na stranu 25-godišnjeg Splićanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tsitsipas je prvi došao do breaka u meču i poveo sa 4-2, no Borna odmah vraća izgubljeni servis izjednačivši na 4-4 nakon čega je set otišao u "tiebreak". Gojo je odlično krenuo, poveo je 3-0, no Grk je uzvratio s tri poena u nizu za 3-3. Bilo je i 4-4, nakon čega je četvrti nositelj nanizao tri poena za 7-4 i osvojeni set.

Image

U drugom setu oba su tenisača držala svoje servise do 5-5, Grk tada radi break za 6-5. Gojo je u idućem gemu imao tri vezane break lopte za 6-6, ali ih nije iskoristio, dok je Tsitsipas osvojio drugu meč loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna je ukupno zabio 14 asova uz 67 posto prvog servisa, a iskoristio je jednu od šest break-lopti. Tsitsipas dvije od četiri.

Grčkog tenisača u polufinalu očekuje Rus Daniil Medvedev koji je pobijedio sunarodnjaka Karena Khačanova sa 6-3, 3-6, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo