KONAČNO OTKRIVENO ZAŠTO JE FEDERER OTKAZAO AUSTRALIAN OPEN: / Razlog nije ozljeda, nastao je problem sa suprugom Mirkom

Image
Foto: Profimedia

Pretpostavljalo se kako neće doći zbog dvije artroskopije koljena, ali razlog zapravo nema veze sa zdravljem

8.1.2021.
10:11
Profimedia
VOYO logo

Već se neko vrijeme zna da Švicarac Roger Federer neće nastupiti, po prvi put u karijeri, na Australian Openu, prvom Grand Slamu u sezoni. Pretpostavljalo se kako neće doći zbog dvije artroskopije koljena, ali razlog zapravo nema veze sa zdravljem Švicarca niti sa ozljedama, više je, ovako, obiteljske prireode.

Naime, Brazilac Andre Sa, direktor odnosa s igračima Australske teniske federacije, otkrio je u razgovoru za Ace Bandsports kako Federer neće doći na AO zbog karantene koja je određena za njega i njegovu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Roger Federer of Switzerland in action against Novak Djokovic of Serbia during their semifinal at the Australian Open tennis tournament in Melbourne on Jan. 30, 2020. (Kyodo) ==Kyodo, Image: 495673660, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

"Glavni razlog bila je karantena. Razgovarao sam s njim prije mjesec dana i imao je dvije mogućnosti. Mogao je doći s cijelom obitelji i staviti ga u karantenu. Problem je što Mirka i njihova djeca ne bi mogla napustiti sobu. Morali bi ostati 14 dana u sobi. Iznimka je samo za igrače. Mogao bi izaći, trenirati i vratiti se, ali obitelj ne bi mogla. Mirka nije odobrila tu ideju", rekao je Sa.

Nije prihvatio niti drugu opciju. "Druga opcija bila bi da dođe sam. Samo bi bio najmanje pet tjedana odvojen od obitelji i djece. A onda je rekao, "Čovječe, 39 godina, četvero djece, 20 Grand Slamova. Nemam više vremena da sam toliko dugo odvojen od obitelji", izjavio je Brazilac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo