Kei Nishikori i Stan Wawrinka uspjeli uhvatiti četvrtfinale

Finalist US Opena Japanac Kei Nishikori je lakše od očekivanog pobijedio devetog nositelja Španjolca Davida Ferrera sa 6-3, 6-3, 6-3 za 2 sata i šest minuta igre

26.1.2015.
11:35
VOYO logo

Branitelj naslova na Australian Openu švicarski tenisač Stan Wawrinka prošao je osminu finala, baš kao i Japanac Kei Nishikori, i njih dvojica sučelit će se u četvrtfinalu, kao i prošle godine na US Openu.

Wawrinka je u ponedjeljak poslije tri sata borbe pobijedio 37. igrača svijeta Španjolca Guillerma Garciju-Lopeza sa 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (8), i tako mu uzvratio za poraz u prvom kolu prošlogodišnjeg Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalist US Opena Japanac Kei Nishikori je lakše od očekivanog pobijedio devetog nositelja Španjolca Davida Ferrera sa 6-3, 6-3, 6-3 za 2 sata i šest minuta igre. Ferrerova taktika dugačkih izmjena nije upalila, jer je Nishikori osvojio većinu poena u takvim situacijama.

Plasmanom u četvrtfinale Nishikori je ponovio svoj najbolji rezultat u Melbourne Parku, a sljedeći protivnik mu je Wawrinka. Iako Švicarac vodi 2-1 u međusobnim dvobojima, posljednji susret, prošle godine u četvrtfinalu US Opena, pripao je Nishikoriju, koji je slavio u pet setova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ništa ne znači, nova je godina i obojica krećemo od nule. Bitno je da uspijem nametnuti svoju igru", rekao je Wawrinka.

Među četvrtfinaliste se po prvi put u Melbourne Parku probio Kanađanin Miloš Raonić kojeg trenira Ivan Ljubičić, nakon iscrpljujućih pet setova te tri sata i 12 minuta borbe sa Španjolcem Felicianom Lopezom. U pobjedi 6-4, 4-6, 6-3, 6-7 (7), 6-3 Raonić je zabio 30 asova. Mogao je Kanađanin prolaz u četvrtfinale osigurati i u četvrtom setu, ali nije uspio realizirati dvije meč-lopte. Raonić će se za polufinale boriti protiv pobjednika dvoboja prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića i Luksemburžanina Gillesa Muellera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo