KAO U NAJBOLJIM DANIMA: / Lučić Baroni pobijedila 18. tenisačicu svijeta

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Mirjana Lučić-Baroni probila se u četvrtfinale WTA turnira u Luxembourgu, nakon što je u srijedu u 2. kolu nadigrala 18. tenisačicu svijeta, Talijansku Saru Errani sa 6:3, 6:4.

21.10.2015.
16:49
AFP
VOYO logo

Za razliku od njihovog prošlogodišnjeg obračuna u New Yorku, gdje je Errani zaustavila Mirjanin put iz kvalifikacija do osmine finala US Opena, u ovom meču hrvatska tenisačica nije brojnim pogreškama pomagala suparnici, osim sredinom prvog seta, kad je dopustila bivšoj finalistici Roland Garrosa da s početnih 0:3 izjednači na 3:3.

Vodila 5:1 u 2. setu

Od sljedećih devet gemova Lučić-Baroni je osvojila njih osam te za nešto više od sat vremena pri rezultatu 6:3, 5:1 stigla do prve meč-lopte. Errani se izvukla u tom gemu, spasila dvije meč-lopte, te svojim drugim breakom u meču unijela malo neizvjesnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U devetom gemu drugog seta Lučić-Baroni je došla do još dvije meč-lopte, ali je borbena Talijanka uspjela i njih spasiti istrčavši niz teških lopti te smanjiti zaostatak na 4-5, natjeravši Mirjanu da po drugi servira za pobjedu.

Iskoristila šestu meč loptu

Svojim desetim asom Lučić-Baroni je stigla do pete meč-lopte, ali je i nju Errani uz malo sreće uspjela spasiti. No, u šestom pokušaju hrvatska tenisačica konačno je uspjela završiti dvoboj neobranjivim forhendom, 16 minuta nakon što je stigla do prve meč-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to 23. pobjeda Lučić-Baroni u ovoj sezoni i njezino treće četvrtfinale u 2015. Na putu prema polufinalu u Luxembourgu stoji joj 25-godišnja Njemica Mona Barthel (WTA - 49.) koja je u 2. kolu bila bolja od sunarodnjakinje Tatjane Marije sa 6:3, 2:6, 6:2. Bit će to njihov prvi dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo