KAKVA POSLASTICA ZA SVE TENISKE ZALJUBLJENIKE: / Popularna salatara bit će izložena u zagrebačkom muzeju

Image

Pobjedom nad Francuskom Hrvatsku se svrstala među deset reprezentacija koje su više od jednom osvojile najstarije momčadsko tenisko natjecanje.

5.12.2018.
14:02
VOYO logo

Veliki pokal Davis Cupa koji su nedavno osvojili hrvatski tenisači stići će tijekom prosinca pod okrilje Muzeja za umjetnost i obrt, gdje je bio izložen i prvi put prije trinaest godina, točnije 2005. , objavio je HTS.

Davis Cup trofej ili popularna salatara, bit će izložen u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt te će ga moći razgledati brojni posjetitelji izložbi u vrijeme Adventa kao i sportski zaljubljenici, sve do studenog 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupocjeni trofej

Pokal Davis Cupa se sastoji od tri kata s imenima zemalja i igrača osvajača kupa, a na vrhu je pokal iznimne vrijednosti, izrađen 1899. godine, za čiju je izradu te godine Dwight Fille Davis izdvojio 400.000 dolara. Vrijednost pokala Davis Cupa danas daleko nadmašuje njegovu početnu cijenu izrade.

Image
Image

Croatian team defeats France in the Davis Cup final round tie against Croatia, at the Stade Pierre Mauroy, in Lille, France on November, 25, 2018. Croatia win the Davis Cup. Photo by Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM

Nakon što je 2005. godine u Bratislavi Davis Cup osvojila ekipa u sastavu Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Goran Ivanišević i Ivo Karlović na čelu s izbornikom Nikolom Pilićem i odmah je nakon dopreme u Hrvatsku bio izložen u Muzeju za umjetnost i obrt. Više desetaka tisuća posjetitelja MUO razgledali su jedan od najvrjednijih sportskih trofeja hrvatskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić, Ivan Dodig, Borna Ćorić, Mate Pavić, Franko Škugor, Viktor Galović i Nikola Mektić na čelu s izbornikom Željkom Krajanom veličanstvenom pobjedom nad Francuskom svrstali su Hrvatsku među deset reprezentacija koje su više od jednom osvojile najstarije (staro 118 .godina), momčadsko tenisko natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo