JUBILEJ ZA PAMĆENJE: / Novak Đoković ispisao novu stranicu teniske povijesti

Image
Foto: AFP, KEVIN VAN PAASSEN
Image
Foto: AFP, KEVIN VAN PAASSEN

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković ispisao je u nedjelju u Torontu novu stranicu povijesti, došavši do jubilarnog 30. naslova na turnirima iz Masters 1000 serije.

1.8.2016.
8:35
AFP, KEVIN VAN PAASSEN
VOYO logo

Đoković je u finalu svladao trećeg nositelja, Japanca Keija Nishikorija, sa 6-3, 7-5 u meču koji je trajao samo jedan sat i 23 minute. Sedmi mu je to ovogodišnji ATP naslov i četvrti iz Masters 1000 serije, nakon Indian Wellsa, Miamija i Madrida.

Image
DAME I GOSPODO, OTVORITE ŠAMPANJAC: /

Dodig i Melo osvojili Toronto

Sve bliže Nadalu

Ujedno je postao i prvi tenisač u povijesti koji je došao do 30. trofeja na Masters turnirima, povećavši na taj način prednost na vječnoj ljestvici ispred Rafaela Nadala (28) i Rogera Federera (24). Ovo mu je četvrti naslov na Rogers Cupu čime je izbio na drugo mjesto, a ispred je samo Ivan Lendl koji je šest puta trijumfirao u Kanadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva najbolja meča odigrao sam u polufinalu i finalu. Puno mi se puta to dogodilo u karijeri: počnem turnir s pomalo neugodnim osjećajem i tražim pravi ritam, a onda, kako turnir odmiče, pronađem prave udarce, osjećaj i mentalnu energiju", istaknuo je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbin je došao do desete pobjede u 12. međusobnom meču protiv Nishikorija, ujedno i devete uzastopne. Ukupno mu je to 66. naslov u karijeri i sve je bliže petom mjestu vječne ljestvice koje drži Nadal sa 69 trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo