ŠTO SE TU DOGODILO? / Jedan od najgorih Čilićevih poraza u povijesti. Marin izgubio od 123. igrača svijeta i to u prvom kolu

Image
Image

Na tvrdoj podlozi u Dubaiju Čilić je bio bespomoćan na servis suparnika u prvom setu

21.2.2022.
13:59
VOYO logo

Češki tenisač Jiri Vesely (ATP - 123.) pobijedio je Marina Čilića (ATP - 24.) sa 6-4, 7-6 (3) za jedan sat i 53 minute igre u dvoboju 1. kola na ATP turniru serije 500 koji je danas započeo u Dubaiju.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj u kojem je Vesely došao do prve pobjede. Čilić je bio bolji prije sedam godina na turniru Masters 1000 serije u Madridu na zemljanoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tvrdoj podlozi u Dubaiju Čilić je bio bespomoćan na servis suparnika u prvom setu. Ljevoruki Čeh je ispustio samo pet poena na početnom udarcu pa mu je 'break' u trećem gemu bio dovoljan za osvajanje prvog seta, za što mu je trebala 41 minuta.

Vesely je već u prvom gemu drugog seta došao do novog 'breaka'. No, za razliku od prvog seta, Čilić je u drugom ipak bio prijetnja na početnom udarcu 28-godišnjeg Čeha. Prvu, neiskorištenu priliku za 'break', imao je u šestom gemu (30-40). U sljedećem gemu Marin je spasio nove tri 'break-lopte' (30-40 i dvije prednosti), da bi u sedmom gemu došao do 0-40. No, dva asa i jedan forhend na crtu izvukli su Veselog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Spasio tri meč-lopte pa posustao

U obrnutim ulogama igrači su se našli u devetom gemu, kad je Čilić po istom receptu spasio tri meč-lopte (0-40) osvojivši pet poena zaredom. Marin je u desetom gemu konačno uspio slomiti servis češkog tenisača. Uz malo sreće (nedosuđeni aut), došao je do prilike za 'break', a onda je i realizirao kad je Vesely poslao bekhend u aut.

U preostala dva gema oba su tenisača sigurno držala servis pa je odluka pala u 'tie-breaku'. Vesely je osvojio prva četiri poena te šest od prvih sedam. Čilić je uspio spasiti još dvije meč-lopte, ali ukupno šestu je Vesely pretvorio u pobjedu koja mu je donijela plasman u 2. kolo i dvoboj protiv pobjednika meča između Španjolca Roberta Bautiste Aguta i Francuza Arthura Rinderknecha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je imao realizaciju od 44% na drugom servisu, a na reternu je osvojio deset poena manje od suparnika (16-26), iako je Marin zabio 17 aseva, a Čeh samo sedam.

Tako je u svom šestom nastupu na turniru u Dubaiju Čilić po četvrti put završio put u prvom meču. Kad je dvaput prošao prvu prepreku, dolazio bi do četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo