JE LI MOGUĆE DA JE ĐOKOVIĆ NAJVEĆI SVIH VREMENA? / Legendarni tenisač pokušao objasniti po čemu se Novak razlikuje od ostalih

Image
Foto: Profimedia

U intervjuu za teniski portal tennis365.com Martin se uključio u debatu o "najvećem igraču svih vremena"

9.5.2020.
11:26
Profimedia
VOYO logo

"Đokovića je na vrhuncu moći najteže pobijediti, a Rogera Federera je najljepše gledati", tvrdi Todd Martin, bivši dvostruki finalist na Grand Slam turnirima i sadašnji izvršni direktor Međunarodne teniske kuće slavnih u koju bi za nešto više od dva mjeseca trebali biti uvršteni Goran Ivanišević i Španjolka Conchita Martinez, ako svečanost u Newportu ne bude odgođena.

U intervjuu za teniski portal tennis365.com Martin se uključio u debatu o "najvećem igraču svih vremena" i dao svoje mišljenje o još uvijek aktivnim kandidatima, kao i o legendama iz bliže i dalje teniske prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brookes Challenge Cup trophy after beating Austria's Dominic Thiem in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 3, 2020., Image: 496062209, License: Rights-managed, Restrictions: IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE, Model Release: no, Credit line: Saeed KHAN / AFP / Profimedia

'Nije s ovog planeta'

"S estetske strane Rogera je najveći užitak gledati. Ima elegantan servis, kao i retern, elegantan je kad napada i kad se brani... sve što radi izgleda prekrasno", rekao je Martin za 38-godišnjeg švicarskog maestra, Grand Slam rekordera sa 20 naslova, jednim više od Španjolca Rafaela Nadala.

"Ipak, kad je Novak pravi, kad je pun samopouzdanja, zadovoljan svojim fizičkim stanjem i stvarno koncentriran, nisam vidio nikoga koga je teže pobijediti. On je, po mom mišljenju, igrao tenis bolje nego itko drugi", istaknuo je Martin koji je kratko vrijeme, u 2009. i 2010., bio dio trenerskog tima sadašnjeg broja 1 svjetskog tenisa, a potom je i argumentirao tu tvrdnju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov atletizam nije s ovog planeta. Njegov retern je mnogo bolji od bilo kojeg drugog. Nitko nije vratio toliko lopti i neutralizirao toliko dobrih servisa. Radeći s njim vidio sam da ima takav mentalitet da 'ide glavom kroz zid' kad je koncentriran. To nije uvijek slučaj, ali svjedočili smo dugim razdobljima kad je bio takav i kad ne mora igrati sjajno da bi pobjeđivao. On je takav borac i na tome gradi uspjehe."

Image
Foto: Profimedia, UPI
Image
Foto: Profimedia, UPI

Serbian Novak Djokovic kisses the winners trophy in the Men's Singles Final match against Swiss Roger Federer at Wimbledon on Sunday, July 14, 2019. Djokovic won the match 7-6,1-6,7-6,4-6,13-12. Photo by /UPI, Image: 458439387, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPI

Jedan korak ispred stare garde

Uz aktivnu "veliku trojicu", Todd Martin je u debatu o "najvećem igraču svih vremena" uključio i sunarodnjaka iz svoje generacije, nekadašnjeg Grand Slam rekordera sa 14 naslova Petea Samprasa, kojeg su u međuvremenu u tom segmentu nadmašili Federer, Nadal i Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom sportu sve kreće od glave i srca, a Pete Sampras je imao jedinstveni spoj natjecateljskog srca i uma na koji sam naišao, što nikada nije bilo previše isticano. Svi su mislili da ima snažan servis i forhend te dobre fizičke predispozicije. To su druga, treća i četvrta velika osobina koje je imao. Pod broj jedan bih stavio da je bio jedan od najvećih boraca", rekao je Martin i zaključio:

"Volio bih vidjeti veliku bitku najvećih boraca. Volio bih vidjeti tu današnju grupu igrača protiv grupe kojoj sam ja pripadao ili grupe u kojoj su bili John McEnroe, Jimmy Connors i Ivan Lendl. Postoje određene razlike u tehnologiji i strukturi Toura koji danas promovira dominaciju u tenisu, ali kad gledam Rafu, Rogera i Novaka, čini mi se da su jedan korak ispred ostalih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo