NAPAO AUSTRALCE / Javio se i Đokovićev cimer iz zloglasnog hotela: 'Zašto su čekali zadnji tren, ovo je bila podmukla odluka'

Image
Foto: Profimedia

Stižu reakcije na ukidanje vize najboljem svjetskom tenisaču

14.1.2022.
10:44
Profimedia
VOYO logo

Australska vlada u petak je drugi put poništila vizu srpskom tenisaču Novaku Đokoviću, rekavši da svjetska teniska zvijezda, koja nije cijepljena protiv covida-19, može predstavljati rizik za zajednicu.

Image
INTERNET GORI /

Na pomolu pravi rat na društvenim mrežama: 'Australija nije Srbija, zemlja ima pravila koja se moraju poštovati'

Image
INTERNET GORI /

Na pomolu pravi rat na društvenim mrežama: 'Australija nije Srbija, zemlja ima pravila koja se moraju poštovati'

Na ovu odluku stigle su brojne reakcije, a jedan od onih koji je osudio potez australskih vlasti je Đokovićev donedavni cimer, Mehdi Ali. Naime, riječ je o imigrantu koji je već devet godina smješten u zloglasnom hotelu Park.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tipična podmukla 'last minute' odluka Ministarstva da ponište Đokoviću vizu u petak navečer", napisao je na Twitteru vjerojatno misleći na to da je najboljem svjetskom tenisaču ostalo vrlo malo vremena da uloži žalbu i eventualno izbori ostanak u zemlji i nastup na Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš glas

Hotel Park dospio je, inače, u prosincu prošle godine na loš glas jer je u njemu izbio požar zbog kojeg su izbjeglice i tražitelji azila morali biti evakuirani. Jedna osoba završila je u bolnici zbog udisanja dima. Žrtava nije bilo. Tjedan dana poslije tražitelji azila objavili su na društvenim medijima fotografije hrane koja im je bila poslužena, a koja je navodno bila prepuna ličinki muha, a kruh pljesniv. U listopadu se navodno 21 osoba u tom hotelu zarazila koronavirusom. Hotel je povod redovitih prosvjeda.

"Kada sam se ujutro probudio ljudi su me pitali je li Đoković u hotelu Park?', bio sam kao 'Što? Jesi li lud?", rekao je nedavno Mehdi za Vice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zamislite Đokovića kako jede našu hranu – ne mogu ga hraniti ovim smećem. Mislio sam da će ga, čak i ako ga negdje pošalju, poslati u otmjeni hotel. Onda je na kraju došlo do toga: Đoković je ovdje, zatvoren je sa mnom. Najbolji tenisač svih vremena", rekao Mehdi i dodao:

"Ovaj hotel predstavlja rizik od koronavirusa. Izbjeglice ne bi trebale biti zatočene tamo, kao ni Đoković, ali se nadam da će situacija baciti svjetlo na nevolje izbjeglica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo