IZGLEDA KAO NEMOGUĆA MISIJA: / Šokantan Čilićev poraz i Ćorićev neuspjeh udaljili Hrvatsku od polufinala

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Američka Davis Cup reprezentacija povela je u subotu s 2-0 u četvrtfinalnom teniskom dvoboju protiv Hrvatske, nakon što je Jack Sock pobijedio Marina Čilića, a John Isner Bornu Ćorića.

16.7.2016.
6:36
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Dvoboj reprezentacija započeo je velikim preokretom Socka koji je protiv prvog hrvatskog reketa po prvi puta u svojoj karijeri zaostatak od dva seta uspio preokrenuti u pobjedu. Učinio je to pritom nadoknadivši i 0-3 u gemovima u petom setu za 4-6, 3-6, 6-3, 6-4, 6-4 pobjedu u meču dugom tri sata i trinaest minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nisam kroz karijeru igrao mnogo mečeva na pet setova, a nikada nisam niti okrenuo 0-2. Napraviti to prvi puta u karijeri i to pred domaćom publikom i za nacionalnu momčad nešto je posebno“, blistao je Sock nakon pobjede kojem su Sjedinjene Američke Države povele 1:0 u susretu.

Ćorić nije uspio

Ubrzo je bilo i 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

John Isner pokazao se nepremostivom preprekom za Ćorića koji je u meču protiv igrača poznatom po razornom servisu nije iskoristio niti jednu od osam ponuđenih lopti za obrat. Svoj servis hrvatski tenisač gubio je u tri navrata za konačnih 6-4, 6-4, 6-3 u korist Amerikanca koji je ispalio 23 asa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je na rasporedu ogled parova, a ogledat će se Bob i Mike Bryan za reprezentaciju domaćina u Portlandu i Ivan Dodig i Marin Draganja za hrvatsku stranu.

Davis Cup, rezultat četvrtfinala:

SAD - Hrvatska 2-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jack Sock - Marin Čilić 4-6, 3-6, 6-3, 6-4, 6-4

John Isner – Borna Ćorić 6-4, 6-4, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo