EMOTIVAN TRENUTAK / Ivanišević priznao da je pokojnu sestru izostavio iz govora: 'Najvjerojatnije bih se rasplakao'

Goranova sestra Srđana preminula je prije dvije godine

18.7.2021.
23:22
Profmedia

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević ušao je u tenisku Kuću slavnih. Najveća je to čast koju jedan tenisač može zaraditi, a Goran nije zaboravio ni na jednu osobu koja mu je pomogla na putu do sportske besmrtnosti.

Ipak, u razgovoru za Novu TV priznao je kako je iz svog govora namjerno izostavio pokojnu sestru Srđanu, koja je preminula prije dvije godine.

"Mislio sam da nekoga ne izostavim. Na kraju jesam jer bih se najvjerojatnije rasplakao. To je moja sestra koja nažalost... Nije tu, ali eto. Mislim da bi ona bila ponosna na mene za sve što sam napravio i da me gleda tu", rekao je Goran.

Teniski besmrtnik

Uz Ivaniševića je na istoj svečanosti u Kuću slavnih iz njegove generacije 2020. uvrštena i Conchita Martinez, prva Španjolka koja je 1994. osvojila wimbledonski naslov. Iz generacije 2021. tu čast dobile su "Originalnih 9", devet igračica predvođenih s Billie Jean King, koje su bile pionirke borbe za izjednačavanje statusa i prava između tenisačica i tenisača te začetnice današnjeg WTA Toura, a posthumno je u Kuću slavnih uvršten veliki teniski trener i pedagog Dennis Van der Meer poznat pod nadimkom "Učitelj učitelja".

Gorana je u društvo teniskih besmrtnika uveo njegov dječački idol John McEnroe, a medalju člana Međunarodne kuće slavnih oko vrata mu je objesio predsjednik ove organizacije i njezin član Stan Smith.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen