Okrenula leđa Hrvatskoj: Veliki udarac za Ajlu Tomljanović

6.11.2014.
15:30
VOYO logo

Pravilo stupa na snagu od siječnja sljedeće godine, a nama je posebno zanimljivo jer se odnosi i na hrvatsku tenisačicu Ajlu Tomljanović. Zagrepčanka je, podsjetimo, ranije ove godine uzela australsko državljanstvo i od siječnja će i službeno na WTA turnirima nastupati pod zastavom nove domovine. No, sukladno spomenutom pravilu ITF-a, za australsku Fed Cup reprezentaciju neće smjeti igrati!

Tomljanović je tijekom 2010. i 2011. godine skupila 11 nastupa za Hrvatsku u Fed Cupu, šest u singlu i pet u parovima. Nakon toga više nije zaigrala za našu reprezentaciju, ali i ovo je bilo dovoljno da joj onemogući nastupe za Australiju. Sportske novosti navode da je moguće da će biti žalbi, ali pitanje je hoće li ITF popustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/TBTnU7GjqPA

Logičnim se sada nameće pitanje bi li Australci uopće ulazili u angažman 21-godišnje Hrvatice da su znali da će pravila postrožiti. No, vjerojatno su upravo oni jedan od razloga za takav potez jer su prijašnjih godina naturalizirali veliki broj stranih tenisačica čemu je ITF očito odlučio stati na kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo