I BEZ NAJBOLJIH HRVATA: / Turnir u Umagu će i ove godine biti spektakularan

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Iako im je ove godine popunjavanje liste sudionika itekako otežano, organizatori ATP turnira Konzum Croatia Open u Umagu najavili su još jedan pravi teniski spektakl.

10.6.2016.
14:45
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Umag će od 15. do 24. srpnja biti domaćin 27. izdanja ATP turnira koji se ove godine igra u tjednu kad su na rasporedu još tri trunira (Kitzbühel, Gstaad, Washington). Prije Umaga se igra i četvrtfinale Davis Cupa, a dva tjedna kasnije počinju i Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Zbog toga u Umagu neće biti najboljih hrvatskih tenisača, a znatno je otežano i dovođenje drugih tenisača iz svjetskog vrha.

Cuevas prvi nositelj

"Bilo je vrlo zahtjevno složiti respektabilan igrački sastav, no uspjeli smo i pred nama je još jedan sjajan turnir. Svim hrvatskim tenisačima ovom prilikom želim poželjeti sreću na Olimpijskim igrama i u Davis Cupu", rekao je direktor turnira Lawrence Frankopan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje rangirani tenisač na listi sudionika je Urugvajac Pablo Cuevas, 25. na ATP ljestvici, osvajač Umaga 2014. godine, što mu je bio prvi ATP naslov u karijeri. Vraća se i lanjski finalist, Portugalac Joao Sousa, dok Austrijanac Dominic Thiem neće braniti naslov jer je u tjednu Umaga igra u Kitzbühelu. Na ovogodišnjem Croatia Openu će igrati i Talijani Fabio Fognini i Andreas Seppi, te Španjolci Nicolas Almagro, Guillermo Garcia-Lopez i Pablo Carenno Busta.

Marina Čilića, Borne Ćorića, Ivana Dodiga i Ive Karlovića neće biti u Umagu, ali nastupit će 28-godišnji Šibenčanin Franko Škugor i 27-godišnji Zagrepčanin Nikola Mektić koji će dobiti pozivnice za glavni turnir. Svi će oni ostati u sjeni nastupa najboljeg hrvatskog tenisača svih vremena Gorana Ivanišević u revijalnom meču protiv Amerikanca Andrea Agassija koji je 1992. godine upravo protiv Splićanina osvojio svoj jedini wimbledonski trofej. Osim njih dvojice, ekshibicijski dvoboj će tijekom turnira odigrati i Donna Vekić te prošlogodišnja senzacionalna pobjednica US Opena, Talijanka Flavia Pennetta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo