HTS ODGOVORIO PERSPEKTIVNOJ TENISAČICI: / 'Radi se o obmanjivanju javnosti'; ovako stoje stvari iz kuta prozvanih

Image
Foto: Facebook

'Javnost bi također trebala znati da je za ITF turnir u Zagrebu ultimativno tražila pozivnicu uz prijetnju da neće igrati za reprezentaciju ako ju ne dobije'

7.2.2019.
12:27
Facebook
VOYO logo

Priča mlade tenisačice Oleksandre Saške Olijnikove, 18-godišnje Ukrajinke s hrvatskom putovnicom uskovitlala je duhove u hrvatskom tenisu.

Nakon što se ona obratila javnosti usporedivši hrvatski tenis s talijanskom mafijom, stiglo je priopćenje iz Hrvatskog teniskog saveza kao odgovor na prozivke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TUŽNU PRIČU MLADE TENISAČICE KOMENTIRA CIJELA DRŽAVA: /

'U Hrvatskoj možeš uspjeti ako si dio mafije ili ako joj plaćaš'

Image
TUŽNU PRIČU MLADE TENISAČICE KOMENTIRA CIJELA DRŽAVA: /

'U Hrvatskoj možeš uspjeti ako si dio mafije ili ako joj plaćaš'

Prenosimo ga u cijelosti:

"Hrvatski teniski savez neugodno je iznenađen objavom na društvenim mrežama tenisačice Oleksandre Oliynykove, jer se radi o klasičnom obmanjivanju javnosti i pokušaju iznošenja 'istine' koja to nije. Na prvi pogled, iz njezine 'argumentacije' može se zaključiti da ju HTS sustavno zakida za njezina prava, iako je stvarna situacija sasvim drugačija i, što je najvažnije, lako dokaziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Njena odluka'

Među ostalim, HTS se optužuje da joj je uskratio financiranje. Tko zna koji put naglašavamo da HTS dobiva proračunska sredstva namjenski za podršku juniorima/juniorkama, a Oleksandra Oliynykova svojom je voljom odustala od nastavka juniorske karijere, time i svojevoljno odustala od mogućnosti financiranja, jer se u kolovozu 2017. odlučila za profesionalni tenis.

Također, svojom je voljom odbila igrati za hrvatsku reprezentaciju 2017. i 2018. Na koji bi način HTS u takvoj situaciji trebao opravdati financiranje iz hrvatskog proračuna tenisačicu koja ne želi igrati za Hrvatsku i ne želi sudjelovati u razvojnim programima HTS-a? Napominjemo da njezinu odluku poštujemo, no ona i njezina obitelj moraju biti svjesni posljedica takvih odluka, a ne potom krivnju svaljivati na drugoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Smiješne optužbe'

HTS nema nikakav utjecaj, niti ga želi imati, na status izbjeglice i novac koji dobiva na taj način. Upravo je smiješno da nas se optužuje i za to. Javnost bi također trebala znati da je za ITF turnir u Zagrebu ultimativno tražila pozivnicu uz prijetnju da neće igrati za reprezentaciju ako ju ne dobije, iako je znala da po plasmanu na rang listi ima nekoliko igračica koje su ispred nje.

Navedene brojke

Oleksandra je dobila stipendiju od HOO-a i MOO-a koja se isplaćuje preko HTS-a krajem 2017 za razdoblje rujan – prosinac 2017. u iznosu od 38.100,00 kuna za taj period. Stipendiju je nastavila dobivati u 2018. godini s time da je iznos od 38.000,00 kuna dobivala kvartalno. Realizacija programa išla je kroz HTS na isti način na koji se realiziraju razvojni programi za igrače, a to znači refundacija troška za turnire, opremu, vitaminizaciju i slično. Ukupan iznos za 2018. je 115.000,00 kuna i, samo za usporedbu, veći je od iznosa HOO-a koji je u 2018. godini dobio tenisač, kandidat za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HTS još jednom podvlači da je otvoren za razgovor i rješavanje problema ukoliko postoje, na dobrobit mlade tenisačice. Još jednom naglašavamo da HTS mora voditi, i strogo vodi, računa o namjenskom trošenju sredstava za juniorski program, na temelju postojećih pravilnika."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo