HRVATSKI TENISAČI POSLALI VELIKU NAJAVU NAKON ISPADANJA: / 'Imamo budućnost, sljedeće godine ćemo pokušati osvoijiti naslov'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska je prije godinu dana osvojila naslov Davis Cupa, no ovaj ga tjedan u novom formatu sa 18 reprezentacija nije uspjela obraniti

21.11.2019.
9:30
Profimedia
VOYO logo

Privremeni hrvatski izbornik Franko Škugor rekao je nakon ispadanja Hrvatske s teniskog Davis Cupa kako su se već ranije nalazili u takvoj situaciji pa da su se osnaženi vraćali na svjetsku scenu, što će ponovo pokušati dogodine.

"Bili smo već u ovakvim situacijama, 2016. smo igrali finale pa smo 2017. opet imali problema s ozljedama, Marin (Čilić) i Borna (Ćorić) nisu bili tu, nisu bili u stanju igrati. Pa smo se opet 2018. okupili i osvojili naslov", rekao je Škugor na konferenciji za medije u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazi od Rusije i Španjolske

"Moramo sjesti i razgovarati svi skupa te vidjeti možemo li se svi okupiti za idući Davis Cup", dodao je.

Branitelj naslova Hrvatska u srijedu je izgubila s 0-3 od domaćina Španjolske čime se oprostila od natjecanja. U ponedjeljak je s istim rezultatom izgubila i od Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna Goja impresionirao

"U ova dva susreta stvari nam nažalost nisu išle na ruku. Borna Ćorić se iscrpio u prvom meču, u njemu nije uspio doći do pobjede, a nakon tog meča imao je zdravstvenih problema pa nije bio u stanju danas nastupiti", rekao je 32-godišnji Škugor koji je momčad preuzeo devet dana uoči dolaska na Davis Cup u Madrid.

"Ali bilo je tu i pozitivnih stvari kao meč Borne Goje koji je odigrao fenomenalan susret protiv najboljeg na svijetu Rafaela Nadala. Tako da moramo gledati i iz te pozitivne strane jer smo dobili mladog igrača koji je stekao novo iskustvo igranja za reprezentaciju, pa nije sve negativno", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLAVNI NADAL SE NAKLONIO HRVATSKOM TENISAČU: /

'Koliko on ima godina? Odličan mu je servis, iskoristio je moje greške'

Image
SLAVNI NADAL SE NAKLONIO HRVATSKOM TENISAČU: /

'Koliko on ima godina? Odličan mu je servis, iskoristio je moje greške'

Novi format

Davis Cup je ove sezone promijenio format nakon 118 godina pa se prvi put u jednom tjednu natječe za naslov 18 reprezentacija. Škugor smatra da je format dobar s obzirom da igračima tijekom godine ostaje više vremena za odmor uslijed naporne sezone.

No smatra kako je igranje u jednom tjednu rizik za reprezentacije poput Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za našu reprezentaciju, koja možda nema toliko široki izbor igrača u 'singlu', pitanje je u kakvom će dečki biti stanju u tom tjednu na kraju sezone jer je sezona duga a puno igrača ima problema s ozljedama. Tako da nije lako", rekao je.

Bez povlačenja

Marin Čilić zbog ozljede nije doputovao u Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušali smo napraviti sve na najbolji mogući način s obzirom na situaciju", izjavio je Škugor.

Izbornik je rekao kako se nitko od igrača ne namjerava povući te očekuje kako će se svi zajedno okupiti i pokušati ponovo osvojiti Davis Cup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se nitko od dečkiju ne namjerava oprostiti od reprezentacije. Uvijek sam bio tu za ekipu, kada god je trebalo, da li kao rezerva ili u sastavu. Stvarno mi nikada nije bio problem, iako znamo kakav je kalendar i koliko turnira imamo", zaključio je Škugor.

'Dali smo sve od sebe'

Najstariji igrač hrvatske teniske reprezentacije Ivan Dodig rekao je nakon ispadanja s Davis Cupa da svi igrači i dalje žele igrati za Hrvatsku te će iduće godine pokušati vratiti naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig i Mate Pavić izgubili su u srijedu navečer dvoboj parova od španjolske kombinacije Rafael Nadal-Marcel Granollers čime je branitelj naslova Hrvatska s 0-3 okončala nastup na Davis Cupu u Madridu. U ponedjeljak je istim rezultatom izgubila od Rusije.

"Generalno, danas smo odigrali jako kvalitetan meč u parovima, bile su dvije-tri greške koje su presudile meč. U parovima odlučuju sitnice, a mora se uzeti u obzir da je puno drugačije igrati kada je meč već zaključen. Oba meča u parovima bi bila drugačija da smo ih igrali pri 1-1, ali to ne znači da nismo pokušali. Dali smo sve od sebe", izjavio je Dodig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć reprezentaciji do kraja

"No bilo je i pozitivnih stvari. Mladi igrač Borna Gojo (21) odigrao je vrhunski meč protiv Nadala, pa smo pokazali da ima budućnosti za nas. Svi mi znamo da ako ne igraju Borna Ćorić i Marin Čilić da smo u teškoj situaciji za napraviti nešto. Trebamo se skupiti kao ekipa, analizirati sve, pa da iduće godine opet nešto ozbiljno napravimo i pokušamo osvojiti naslov", dodao je.

Hrvatska je prije godinu dana osvojila naslov Davis Cupa, no ovaj ga tjedan u novom formatu sa 18 reprezentacija nije uspjela obraniti. Čilić zbog ozljede nije doputovao u Madrid, a Ćorić zbog bolova i iscrpljenosti nije igrao u srijedu protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda razočarani rezultatom, nitko od hrvatskih igrača ne misli odustati od igranja za reprezentaciju. Štoviše, Dodig i Pavić, osvajači Grand Slama, poručili su da su spremni igrati sve dok ih zdravlje služi i budu mogli pomoći reprezentaciji.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo