AJMO NAŠI / Hrvatski predstavnici saznali protivnike na Wimbledonu: Donna ima najteži zadatak

Image
Foto: Profimedia

Prvi tenisač svijeta Carlos Alcaraz na startu će igrati protiv Francuza Jeremyja Chardyja

30.6.2023.
12:41
Profimedia
VOYO logo

Održan je ždrijeb u pojedinačnoj konkurenciji ovogodišnjeg Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira u godini, koji starta u ponedjeljak 3. srpnja.

Image
VELIKA ŠTETA /

Donnini projektili nisu bili dovoljni za naslov: Čehinja Kvitova slavila je u odličnom finalu Berlina

Image
VELIKA ŠTETA /

Donnini projektili nisu bili dovoljni za naslov: Čehinja Kvitova slavila je u odličnom finalu Berlina

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić, koji u Wimbledon nije došao s dobrom formom na travi, igrat će u prvom kolu protiv Argentinca Guida Pelle. Ćorić je 13. nositelj, a ukoliko pobijedi igrat će protiv Francuza ili Bonzija ili kvalifikanta Mayota. U karijeri su Ćorić i Pella igrali dva puta, a rezultat je 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna Gojo u prvom dvoboju za suparnika ima njemačkog kvalifikanta Maximiliana Marterera, 169. igrača s ATP ljestvice koji je prošao kvalifikacije na londonskoj travi. Gojo će po drugi put igrati u glavnom turniru nekog Grand Slam turnira nakon prošle godine i Roland Garrosa.

Vekić ima težak zadatak

Prvi tenisač svijeta Carlos Alcaraz na startu će igrati protiv Francuza Jeremyja Chardyja, tenisača koji je vrlo malo igrao posljednjih godina, dok će Novak Đoković, branitelj naslova u All England Clubu, na startu igrati protiv Argentinca Cachina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić na startu Wimbledona će igrati protiv Kineskinje Shuai Zhang, 37. igračice s WTA ljestvice. Njih su dvije čak šest puta igrale međusobno u karijeri i Kineskinja vodi 4-2. U posljednjih pet godina odigrale su samo jedan meč i tada je slavila Zhang, u Tallinnu, sa 6-2, 6-4. U drugom kolu Vekić čeka bolju iz susreta Amerikanke Stephens i Šveđanke Peterson.

Image
Foto: Profimedia

Petra Martić dobila je za suparnicu češku tenisačicu Lindu Fruhvirtovu, mladu 18-godišnjakinju koja se nalazi na 49. mjestu WTA ljestvice. U karijeri su jednom igrale međusobno te je Martić pobijedila u Monastiru prošle godine 6-2, 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva igračica svijeta Iga Šwiatek, u čijem se dijelu ždrijeba nalazi Petra Martić, na startu će igrati protiv Kineskinje Lin Zhu, dok je prva prepreka braniteljice prošlogodišnjeg wimbledonskog naslova Jelene Ribakine američka tenisačica Shelby Rogers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo