HRVATSKA S AMERIKANCIMA NA POLJUDU? / Čilić i društvo mogli bi zaigrati i u povijesnom zdanju

Image
Foto: Pixell

Dominiraju dvije ideje, realizira li se bilo koja Hrvatsku zasigurno čeka spektakl.

9.4.2018.
14:55
Pixell
VOYO logo

Nakon pobjede protiv Kazahstana 3:1 u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa Hrvatski teniski savez kreće u pripremu sljedećeg susreta, a to je polufinale protiv SAD-a (od 14. do 16. rujna), u kojem će domaćin biti Hrvatska.

Image
KREĆE BITKA ZA DOMAĆINSTVO TENISKOG SPEKTAKLA: /

Dvorana ili stadion? HTS se oglasio o pitanju svih pitanja

Image
KREĆE BITKA ZA DOMAĆINSTVO TENISKOG SPEKTAKLA: /

Dvorana ili stadion? HTS se oglasio o pitanju svih pitanja

"U javnosti se već nagađa o potencijalnim domaćinima tog izuzetno atraktivnog susreta, i u sportskom i u promidžbenom smislu, no s konkretnijim informacijama HTS će moći izići tek nakon odluke igrača žele li da se igra na otvorenom ili u dvorani. Službeni rok za prijavu mjesta domaćinstva je 30. travnja, a prema pravilima Davis Cupa u polufinalu treba biti mjesta za najmanje osam tisuća gledatelja, osim ako Međunarodni teniski savez (ITF) ne dopusti odstupanje”, priopćili su iz Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče dvorana samo tri ispunjavaju uvjete – Split (Spaladium), Zadar (dvorana “Krešimir Ćosić”) i Zagreb (Arena Zagreb). Međutim, odluče li igrači da žele igrati na otvorenom zasigurno će navijače dočekati pravi spektakl. Želja igrača navodno je Poljud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stadion bi svakako zadovoljio sve apetite onih koji nas žele vidjeti, a gostovanje Amerikanaca jamči spektakl. O podlozi tek trebamo odlučiti, ali je gotovo 99 posto sigurno da će to biti zemlja. Mi smo svi odrasli na zemlji, a Amerikanci nisu i svakako će imati problema u prilagodbi, iako su vrlo jaka reprezentacija sa Isnerom i Querreyem. Mislim da je samo sigurno da nećemo igrati na betonu”, kazao je Marin Čilić poslije nedjeljne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Poljuda pojavila se još jedna ideja - polufinale s Amerikancima u pulskoj Areni. Problem za realizaciju ovog projekta je kapacitet od tri tisuće mjesta. Međutim postoji rješenje i za to jer ITF može napraviti iznimku ako organizatori imaju dobre argumente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo