ATP ODLUČIO / Goran Ivanišević ostao praznih ruku: Treneri mladog Talijana su bili najbolji u 2023. godini

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Osim pobjedničkog dvojca među kandidatima za nagradu su bili Goran Ivanišević kao trener Novaka Đokovića, prošlogodišnji dobitnik nagrade Španjolac Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz) te Amerikanci Craig Boynton (Hubert Hurkacz) i Bryan Shelton (Ben Shelton)

14.12.2023.
13:35
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

 Australac Darren Cahill i Talijan Simone Vagnozzi osvojili su nagradu "Trener godine" kao stručnjaci koji su talijanskog 22-godišnjeg tenisača Jannika Sinnera doveli do najboljih rezultata u karijeri tijekom ove sezone.

Image
LOVA DO KROVA /

Đoković ove sezone zaradio 16 milijuna dolara: Ivanišević dobio 10 posto

Image
LOVA DO KROVA /

Đoković ove sezone zaradio 16 milijuna dolara: Ivanišević dobio 10 posto

Osim pobjedničkog dvojca među kandidatima za nagradu su bili Goran Ivanišević kao trener Novaka Đokovića, prošlogodišnji dobitnik nagrade Španjolac Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz) te Amerikanci Craig Boynton (Hubert Hurkacz) i Bryan Shelton (Ben Shelton).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinner je godinu završio na četvrtom mjestu pojedinačne ATP ljestvice, u Torontu je osvojio svoj prvi Masters 1000 naslov, a postao je i prvi talijanski tenisač koji je došao do meča za naslov na ATP Finalu, završnom turniru osmorice najboljih igrača svijeta.

Talijan je pod trenerskim vodstvom Cahilla i Vagnozzija ostvario 64 pobjede uz 15 poraza te u Wimbledonu ostvario svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima došavši do polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simone Vagnozzi je u rad sa Sinnerom uključen od veljače 2022., dok se Cahill pridružio četiri mjeseca poslije, kako bi na mladog Talijana prenio svoja znanja i iskustva stečena u radu s bivšim proslavljenim tenisačima poput Andrea Agassija i Lleytona Hewitta.

Iako nisu izravno zaslužni za to, nesumnjivo je da ovaj trenerski dvojac također ima udjela u Sinnerovoj sjajnoj predstavi na finalnom turniru Davis Cupa u Malagi, gdje je upravo on bio najzaslužniji za trijumf talijanske reprezentacije s tri pobjede u pojedinačnim mečevima i dvije u igri parova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinner je već dobio nagradu ATP Toura kao najomiljeniji igrač među teniskim zaljubljenicima, a nominiran je u još dvije kategorije: za nagradu igraču koji je najviše napredovao te za nagradu "Stefan Edberg" za sportsko držanje na terenu. 

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo