PROMJENE NA VRHU / Nove ATP i WTA ljestvice: Gojo najbolji do sad, Čilić tone sve dublje

Image
Foto: Profimedia

Nakon posljednjeg Grand Slama sezone došlo je do velikih pomaka na ljestvicama najboljih tenisača svijeta

11.9.2023.
9:54
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić pao je tri mjesta na najnovijoj ATP ljestvici i sada zauzima 26. poziciju, dok je Borna Gojo došao do rankinga karijere nakon što se prošli tjedan plasirao u osminu finala US Opena.

Image
VELIKI PRIJATELJI /

Đokovićev potez komentirala i Bryantova udovica: 'To je taj Mamba mentalitet'

Image
VELIKI PRIJATELJI /

Đokovićev potez komentirala i Bryantova udovica: 'To je taj Mamba mentalitet'

Iako je svojim najnovijim Grand Slam naslovom ispisao novu stranicu u povijesti tenisa, svi komentiraju njegov potez nakon meča

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojo je na najnovijoj ljestvici napredovao 28 mjesta i sada je 77. tenisač svijeta. Dino Prižmić je napredovao osam mjesta i popeo se do 168. pozicije, a Duje Ajduković šest mjesta do 206. pozicije. Marin Čilić, koji se zbog ozljede koljena ne natječe od početka godine. nastavlja nazadovati i sada je 243, tenisač svijeta.

Među vodećima je došlo do promjena. Na prvo je mjesto zasjeo srpski tenisač Novak Đoković koji je jučer osvojio svoj 24. grand slam naslov u karijeri, a Španjolac Carlos Alcaraz je pao na drugu poziciju. Rus Daniil Medvedev ostao je na trećem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić napredovala je jedno mjesto na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak i sada zauzima 21. poziciju.

Petra Martić je ostala na 37. mjestu kao i prije dva tjedna, a Ana Konjuh je pala dva mjesta, sa 161. na 163. poziciju. Petra Marčinko se popela sa 178. na 170. poziciju, a Jana Fett je skočila čak 62. mjesta i sada zauzima 189. poziciju na WTA ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu ljestvice došlo je do smjene. Prva tenisačica svijeta od ovog tjedna je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, na drugo je mjesto pala Poljakinja Iga Swiatek, dok je mlada Amerikanka Coco Gauff napredovala tri mjesta, do treće pozicije.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo