US OPEN / Gojo saznao protivnika u trećem kolu: Dodig ispao, Vekić i Mektić prošli

Image
Foto: Profimedia

Čeh je u odlučujućem "tie-breaku" poveo 6-2 i tu prednost pretvorio u pobjedu koja mu je donijela izjednačavanje najboljeg rezultata na US Openu.

31.8.2023.
10:26
Profimedia
VOYO logo

Češki 30-godišnji tenisač Jiri Vesely (ATP - 437.) bit će suparnik Borni Goji u 3. kolu US Opena u New Yorku, nakon što je u maratonskom meču 2. kola, nakon četiri sata i sedam minuta igre svladao Argentinca Francisca Cerundola (ATP - 20.) sa 7-6 (5), 6-2, 3-6, 2-6, 7-6 (10-6).

Image
REZULTAT KARIJERE /

Borna Gojo do trećeg kola US Opena preko domaćeg predstavnika

Image
REZULTAT KARIJERE /

Borna Gojo do trećeg kola US Opena preko domaćeg predstavnika

Ljevoruki Čeh, koji je nakon prošlodišnjeg US Opena izbivao s terena osam mjeseci zbog ozljede, osvojio je prva dva seta, da bi se 25-godišnji Cerundolo vratio osvojivši sljedeća dva seta. Argentinac je dvaput imao prednost 'breaka' u odlučujućem setu (3-2, 6-5), ali se oba puta Vesely vraćao oduzimanjem servisa. Čeh je u odlučujućem "tie-breaku" poveo 6-2 i tu prednost pretvorio u pobjedu koja mu je donijela izjednačavanje najboljeg rezultata na US Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojo i Vesely će meč za plasman u osminu finala US Opena igrati u petak, a to će biti njihov prvi međusobni dvoboj. Taj par se križa sa Novakom Đokovićem.

Vekić i Mektić prošli, Dodig ispao

Trećeg dana US Opena započeli su i mečevi u konkurenciji parova. Nikola Mektić je s Nizozemcem Robinom Haaseom prošao u drugo kolo muških parova pobjedom 6-3, 6-7 (5), 7-6 (10-6) protiv Srbina Nikole Ćaćića i Rumunja Vlada Cornee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji ženskih parova do 2. kola su stigle Donna Vekić i Čehinja Karolina Pliškova koje su sa 6-4, 6-7 (4), 6-3 svladale Luciju Bronzetti i Japanku Eri Hozumi.

Od hrvatskih predstavnika jedini je poraz doživio Ivan Dodig s Tajvankom Latishom Chan u prvom kolu mješovitih parova. Sa 7-6 (6), 7-6 (4) svladali su ih Nijemac Tim Puetz i Meksikanka Giuliana Olmos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo