GALOVIĆ NIJE USPIO UĆI U POLUFINALE ATP TURNIRA U GSTAADU: / Svejedno je ostvario rezultat karijere

Image
Foto: PIXSELL

Nako tri duga seta borbe hrvatski tenisač ipak nije uspio ući u polufinale

27.7.2018.
18:08
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Viktor Galović bio je na korak do plasmana u polufinale ATP turnira u Gstaadu, ali nažalost nije uspio premda je u tiebreaku trećeg, odlučujućeg seta vodio 5-1 protiv Srbina Lasla Đere. Na koncu je srpski tenisač nakon skoro tri sata borbe pobijedio 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5).

Debi pobjede

Galović do ovog turnira nije ostvario niti jednu pobjedu na ATP Touru, a zanimljivo niti u Gstaadu nije trebao nastupiti nakon što je izgubio od Nijemca Yannicka Hanfmanna u posljednjem kolu kvalifikacija. Međutim u turnir je ušao kao 'lucky loser' i potom ostvario rezultat karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težak put

U prvom kolu je pobijedio Nizozemca Robina Haasea sa 6-1, 3-6, 6-3 ostvarivši prvu pobjedu u glavnom ždrijebu na nekom ATP turniru u karijeri. Potom je je bio bolji od 17-godišnjeg Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea 3-6, 6-4, 6-2. Svoj pobjednički put mogao je nastaviti i u četvrtfinalu, ali je nakon velike drame izgubio od 101. tenisača svijeta koji je u 2. kolo bio bolji i od Borne Ćorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galović je bolje otvorio meč i vrlo brzo je stigao do breaka i prednosti 3-0. Đere je kod rezultata 4-2 vratio izgubljeni servis i set je potom otišao u trinaestu igru. Oba tenisača držala su servis do rezultata 5-4 kada je 27-godišnji hrvatski tenisač načinio 'mini break' i poveo 6-4, te zatim odservirao za prvi set.

Repriza prvog seta

Otvaranje drugog seta donijelo je reprizu iz prvog. Nažalost, ovoga puta u naslovnoj ulozi bio je 23-godišnji Đere koji je poveo 3-0. Galović u nastavku seta nije uspio vratiti servis i set je otišao na suparnikovu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tie break za kraj

Odlučujući, treći set donio je izjednačenu igru bez izgubljenog servisa. Najbliže breaku je bio Galović koji je kod rezultata 2-2 imao čak pet break lopti, ali nije iskoristio niti jednu pa je set otišao u tiebreak. Kada je hrvatski Davis Cup reprezentativac poveo 5-1 činilo se kako je priča završila, no Đere je nanizao šest gemova i izgubljenu situaciju pretvorio u pobjedu.

Rezultat karijere

Za ulazak u finale 23-godišnji mladić iz Sente borit će se protiv boljeg iz dvoboja Japanca Taro Daniela i Španjolca Roberta Batutista Aguta. Galoviću ostaje utjeha kako je već plasmanom u četvrtfinale ostvario rezultat karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo