Hrvatska na 2:1 / FOTO Amerikanci promijenili protivnika Čiliću: Courier ubacio Querreyja

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Očekivana izmjena američkog izbornika jer Johnson s igrom koju je pokazao u petak nema što tražiti protiv Čilića

16.9.2018.
10:25
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo
Image

Marin Čilić i Sam Querrey u polufinalnom meču Davis Cupa u Zadru

Image

Marin Čilić i Sam Querrey u polufinalnom meču Davis Cupa u Zadru

Prvi hrvatski reket Marin Čilić i Amerikanac Sam Querrey otvorit će zadnji dan polufinala Davis Cupa u Zadru. Izbornik gostiju Jim Courier povukao je taktički potez promijenivši svog pulena za četvrti meč. 

Nakon jučerašnjih parova u kojima je SAD smanjio hrvatsko vodstvo zahvaljujući pobjedi Mike Bryana i Ryana Harrisona nakon četiri sata i 43 minute, zaključno s tie-breakom petog seta, Amerikanci sanjaju prvi preokret nakon 0:2 poslije 84 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je na Marinu Čiliću, koji kao i u četvrtfinalu protiv Kazahstana u prvom nedjeljnom meču može izboriti slavlje. Protiv Sama Querreyja ima dobra iskustva. Dobio ga je u svih šest mečeva, od čega su doduše dvaput igrali po pet setova. Poznat je njihov meč u Wimbledonu koji je završio 17:15 za Čilića nakon više od šest sati.

U jednom meču Querrey može napraviti puno više protiv Čilića u odnosu na sve druge Amerikance. Querrey je prije dvije godine dobio Đokovića u Wimbledonu, igrajući tada tenis života. Ove sezone se muči, pao je na 60. ATP mjesto. Njegov forte je jak servis, kao i forhend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Querrey najbolja američka opcija za meč koji počinje danas u 11.00 sati jučer je nagovijestio izbornik Courier, kazavši da u svakom trenutku razmišlja o promjeni igrača. A hrvatski izbornik Željko Krajan također je bio svjestan da Amerikanci vjerojatno spremaju izmjenu za četvrti meč izjavivši da je Querrey opasniji od Johnsona u jednom meču. 

Zanimljivo, Čilić protiv američkog trojca koji su bili u igri za današnjeg mu protivnika Querrey - Johnson - Harrison ima tek jedan poraz (Harrison) i čak 18 pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo