FEDERER SE POBJEDOM PROTIV BERRETTINIJA VRATIO U KOMBINACIJE ZA POLUFINALE: / Dodig i Polašek upisali drugi poraz

Image
Foto: Profimedia

Ovim porazom Dodig i Polašek su još samo teoretski ostali u igri za polufinale,

12.11.2019.
17:06
Profimedia
VOYO logo

Šesterostruki pobjednik ATP Finala Švicarac Roger Federer pobijedio je Talijana Mattea Berrettinija sa 7-6 (2), 6-3 u dvoboju 2. kola skupine Borg na završnom turniru osmorice najboljih tenisača u ovoj godini te tako zadržao izglede za plasman u polufinale.

Nakon nedjeljnog poraza od Austrijanca Dominica Thiema u dva seta Švicarac je bio suočen s mogućnošću da već nakon 2. kola bude bez izgleda za plasman u polufinale turnira na kojem je mu se to dogodilo samo jednom u karijeri, 2008. godine, kad je izgubio prvi i treći meč u skupini od Francuza Gillesa Simona i Britanca Andyja Murrayja, na natjecanju kojem je tada domaćin bio Šangaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnjih 16 nastupa na ATP Finalu Federer je 15 puta bio najmanje u polufinalu, šest puta je osvajao naslov, a još četiri puta je poražen u finalu.

Protiv debitanta Berrettinija je ostvario svoju 58. pobjedu (58-16) na završnim turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 21 sat Novak Đoković će igrati protiv Dominica Thiema. Austrijanac pobjedom može osigurati plasman u polufinale, a u tom bi slučaju o drugom sudioniku polufinala u međusobnom dvoboju u četvrtak odlučivali Federer i Đoković.

Poraz Dodiga i Polašeka

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig i Filip Polašek doživjeli su drugi poraz u skupini Bjorkman na ATP Finalu u Londonu, gdje su u utorak hrvatsko-slovačku kombinaciju nadigrali Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury sa 3-6, 6-3, 10-6 za 77 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim porazom Dodig i Polašek su još samo teoretski ostali u igri za polufinale, što mogu ostvariti samo ako će u četvrtak pobijediti Južnoafrikanca Klaasena i Novozelanđanina Venusa u dva seta te uz što manje izgubljenih gemova, a dodatni uvjet je da Poljak Kubot i Brazilac Melo završe natjecanje u skupini sa sve tri pobjede. Na taj način bi Dodig i Polašek imali priliku proći u polufinale uz jednu pobjedu i dva poraza.

Već večeras će znati hoće li u četvrtak još biti u igri za plasman u poluzavršnicu, nakon dvoboja Kubot / Melo - Klaasen / Venus, koji je na rasporedu od 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo