FANTASTIČNI KOREJAC CHUNG UŠAO U POLFINALE, ALI I UMALO SVE UPRSKAO: / 'Prerano sam počeo razmišljati o ceremoniji'

Image
Foto: AFP

Sandgren ide kući bogatiji za 440,000 dolara i s rezultatom karijere.

24.1.2018.
9:11
AFP
VOYO logo

Poznato je i ime trećeg polufinalista muškog dijela turnira, a to je Korejac Hyeon Chung koji je sa 6-4 7-6 (5) 6-3 bio bolji od Amerikanca Tennysa Sandgrena. Ime posljednjeg polufinalista saznat ćemo nakon meča između Švicarca Rogera Federera i Čeha Tomasa Berdycha koji je na rasporedu u srijedu ujutro.

Chung je u posljednjem gemu u meču servirao za pobjedu i došao do 40-0, ali Sandgren je nanizao četiri poena i došao do break lopte, a 21-godišnjak je otkrio Jim Courieru nakon meča što mu je prolazilo kroz glavu u trenutku kada je servirao za pobjedu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislio sam što ću reći'

"A, pa tad sam razmišljao o ceremoniji. Ozbiljno, mislio sam što ću reći, kako da se ponašam. E, onda je Sandgren došao do brejk lopte, pa sam na ceremoniju zaboravio istog trenutka", rekao je uz smijeh Korejac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom posljednjem gemu, Chung je odlučio jednu break loptu spašavati backhand slice udarcima umjesto napadati, a primijetio je to i Courier:

"Gubim, rival ima break priliku, mogu raditi što god hoću. Osnovno je da lopticu ubacim u njegov dio terena. A moram i trčati mnogo", rekao je Chung kojemu je ovo rezultat karijere. Osim Đokovića, izbacio je i četvrtog tenisača svijeta Aleksandera Zvereva, njegovog brata Mišu te Daniila Medvedeva, pobjednika Sydneya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandgren nije ni najmanje tužan ispadanjem. U Melbourne je došao bez ijedne pobjede na Grand Slamu, a čak 13 puta se neuspješno pokušao kvalificirati na najveće turnire. Ušao je u Top 60 igrača svijeta te je bogatiji za 440,000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo