DRAMA U HRVATSKOM TENISU UOČI POČETKA DAVIS CUPA: / 'U Savezu postoji prilično jaka struja koja želi smjenu izbornika'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska je aktualni pobjednik Davis Cupa

9.11.2019.
11:28
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska će u Madridu braniti naslov pobjednika Davis Cupa. Završnica, koja se igra u Madridu od 23. do 25. studenoga, ove je godine prvi put u novom formatu, turnirskom. Hrvatska je u skupini sa Španjolskom i Rusijom, a u četvrtfinale prolaze pobjednici šest skupina i dva najbolja drugoplasirana.

U obranu naslova pobjednika Davis Cupa Hrvatska će krenuti bez Marina Čilića koji ima problema s koljenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres u Savezu

Pretpostavljalo se da će izbornik Željko Krajan umjesto Čilića pozvati 40-godišnjeg Ivu Karlovića. Karlović se bio oprostio od reprezentacije, no već je jednom “uskočio” pomoći reprezentaciji i to u finalu Davis Cupa protiv Argentine 2016. kada je zbog ozljede ispao Borna Ćorić.

Image
Foto: Profimedia, Profimedia, AFP

Ivo Karlović

No, u subotu su se pojavile nove informacije oko te cijele situacije i čini se da će se situacija poprilično uskoro promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dati ostavku ili biti smijenjen?

Za ponedjeljak je Hrvatski teniski savez sazvao konferenciju za medije uoči puta u Madrid na ispit u Davis Cupu, a Sportske novosti saznaju da se reprezentaciji ipak neće priključiti Karlović te da bi izbornik Krajan mogao podnijeti ostavku ili biti smijenjen.

"Vodstvo HTS-a je proteklih dana organiziralo zajedničku večeru s igračima i izbornikom Željkom Krajanom, bila je većina od onih koji su mogli biti, ali nakon toga se pojavila priča da je vrlo upitna pozicija izbornika. Čak i za Madrid. Navodno je samo pitanje hoće li izbornik dati ostavku ili će biti smijenjen, a reprezentaciju bi u Madridu za tu posebnu priliku preuzeo netko od tenisača. U stilu kao nekada Ivan Ljubičić u Grazu 2006. godine protiv Austrije nakon što smo dva mjeseca ranije osvojili Davis Cup. Igrač i izbornik. Tada je, podsjećamo, Nikola Pilić odstupio, a Goran Ivanišević se nije dao nagovoriti da preuzme klupu. Sada u Savezu postoji prilično jaka struja, koja bi smijenila Krajana", pišu SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo