DRAMA GRAND SLAMA: / Rastrojeni talijanski tenisač se svađao s gledateljem

Image

Završeno je prvo kolo Australian Opena u pojedinačnim konkurencijama tenisača i tenisačica, a obilovalo je ono iznenađenjima i zanimljivim situacijama.

19.1.2016.
13:36
VOYO logo

1. Senzacija kola

Rafael Nadal otvorio je sezonu u Dohi gdje je igrao finale turnira protiv Novaka Đokovića i u njemu ostao na tri osvojena gema. Suparnici koje je nizao prije toga ne spadaju u sam teniski vrh, a 6-1, 6-2 dokazuju i samu snagu najboljeg tenisača današnjice, no od Nadala se, unatoč takvom rezultatu s katarskog turnira, svakako očekivalo više od oproštaja nakon prvog kola u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fernando Verdasco jest kvalitetan igrač, nekoć i član desetorice najboljih s ATP-ova poretka, i polufinalist ovog turnira iz 2009. (izbacio ga baš Nadal nakon pet setova), no sada je i autor senzacije kola. Verdascova pobjeda 7-6(6), 4-6, 3-6, 7-6(4), 6-2 znači i da Nadal sada u karijeri ima dva ispadanja u prvim kolima turnira iz Grand Slam kategorije. Premijerno mu se dogodilo 2013. u Wimbledonu kada ga je u tri seta svladao Steve Darcis. Nadalovo ispadanje iz ždrijeba jedino je što se tiče desetorice prvi nositelja Australian Opena.

2. Dvanaest nositeljica izgubilo u prvom kolu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se ženskog dijela turnira u pojedinačnoj konkurenciji tiče, ondje su nositeljice padale u nizu. Čak dvanaest njih više nije u ždrijebu, a odnosi se to i na drugopostavljenu Simonu Halep, koju je mučila ozljeda Ahilove tetive, osmu nositeljicu i pobjednicu turnira iz 2003. Venus Williams te nekoć vodeću tenisačicu svijeta Carolinu Wozniacki. U turniru nema više niti polufinalistica iz 2013. Sloane Stephens.

3. Sjajan preokret Ane Konjuh

Po prvi puta u karijeri Ana Konjuh izborila je drugo kolo Australian Opena, turnira na kojem je 2013. godine slavila u juniorskoj kategoriji. S nedavno napunjenih 18 godina kreirala je hrvatska tenisačica veliki preokret na otvaranju prvog Grand Slama sezone, pa ostaje zapisana njena pobjeda 0-6, 6-4, 6-3 u meču u kojem je izgubila prvih devet gemova protiv Urszule Radwanske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni razmišljaju već o sljedećim nastupima.

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/09/000_Hkg10211649.jpg

4. Marin Čilić jedini dalje

Ulogu dvanaestog nositelja turnira opravdao je Marin Čilić nakon dva sata i 53 minute dugog meča protiv Thiema de Bakkera. Nesiguran start sa setom zaostatka i izgubljenim servisom na početku drugog, Čilić je ispravio i pretvorio u 6-7(4), 7-5, 6-2, 6-4 pobjedu. Slijedi mu okršaj protiv Španjolca Ramos-Vinolasa koji je Borni Ćoriću prepustio tek sedam gemova i tako spriječio hrvatski dvoboj u drugome kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2016/01/000_APH1379998.jpg

U turniru više nema niti Ive Karlovića koji je bio postavljen za 22. nositelja. Federico Delbonis mu je uzeo uvodna dva seta, vodio 2-1 u trećem prije no što je Karlović, zbog ozlijede lijevog koljena, predao meč. Ivana Dodiga je iz turnira ispratio igrač s pozivnicom organizatora Halys spriječivši tako njegov dvoboj protiv vodećeg na ljestvici, peterostrukog osvajača ovog turnira i branitelja naslova Novaka Đokovića.

5. Razdražljivi Fognini

Dvadeseti nositelj turnira Fabio Fognini poražen je u prvom kolu, ali tek nakon što se posvađao sam sa sobom, sucem i navodno jednim navijačem s tribina. Izgubio je živce nakon što mu je sudac oduzeo poen opomenuvši ga zbog nedoličnog ponašanja i treći puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Hewitt i dalje u ždrijebu

Bivši svjetski broj 1, finalist Australian Opena iz 2005. i pobjednik US Opena (2001.) i Wimbledona (2002.), igra posljednji turnir karijere. I igrat će Lleyton Hewitt u drugome kolu pred domaćom publikom nakon što je odbio oprostiti se od karijere u meču protiv Jamesa Duckwortha kojeg je porazio rezultatom 7-6(5), 6-2, 6-4. Slijedi mu puno teži zadatak, susret s osmim nositeljem Davidom Ferrerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo