DR. IVO IDE DALJE: / Nakon osvojenog Newporta, stigao do polufinala Washingtona

Image
Foto: AFP, LEON NEAL

Hrvatski tenisač, 37-godišnji Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Washingtonu, on je u četvrtfinalu svladao Amerikanca Jacka Socka sa 7:6 (4), 7:6 (6) nakon sat i 43 minute igre.

22.7.2016.
21:34
AFP, LEON NEAL
VOYO logo

Bio je ovo peti međusobni ogled Karlovića i Socka i četvrta pobjeda našeg veterana, a zanimljivo je da su svih pet susreta odigrali u SAD-u.

Dobio ga i Ćorić

Sock je prošlog tjedna izgubio peti odlučujući meč u četvrtfinalu Davis kupa, bolji je s 3-1 u setovima bio Borna Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je nastavio sa sjajnim igrama u srpnju u SAD-u, ovo mu je sedma uzastopna pobjeda nakon što je prošloga tjedna osvojio turnir u Newportu, a do pobjede je stigao na svoj uobičajeni način, u dvoboju u kojem niti jedan igrač nije izgubio gem na svoj početni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odservirao 26 asova

U prvom setu niti jedan igrač nije uspio izboriti čak niti "break-loptu" iako je Sock nekoliko puta priprijetio o čemu svjedoči i podatak da je prije "tie-breaka" on osvojio 10 poena na Karlovićevom servisu, dok je Karlović osvojio samo dva poena na suparnikov početni udarac. No, u odlučujućoj igri situacija se izmijenila, Karlović ga je otvorio "mini-breakom", a potom poveo i sa 4-0. Sock se uspio približiti do 6-4, no Karlović je potom iskoristio drugu set-loptu pogodivši jedan od svojih ukupno 26 asova.

Karlović je u čak tri gema drugog seta bio suočen s "break-loptama", njih ukupno četiri, dok je on sam izborio jednu "break-loptu", ali niti jedna nije iskorištena. U prvoj igri druge dionice Karlović je spasio "break-loptu" asom, kod 3-3 je obje "break-lopte" morao spašavati s drugim servisom, ali pogodio je "servis-winner" i as, a kod 4-4 je izvukao još jednu "break-loptu" s drugim servisom nakon kojega je morao igrati i volej. I Sock je jedinu svoju "break-loptu" spasio dobrim servisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu protiv Johnsona

U "tie-breaku" prvi je do prednosti stigao Sock, no srećom nije ju uspio zadržati. Amerikanac je imao i set-loptu, ali na servis Karlovića koji je tu situaciju riješio asom, da bi naš igrač uspio realizirati svoju prvu meč-loptu zahvaljujući Sockovoj pogreški.

U polufinalu će Karlović ponovno igrati protiv Amerikanca Stevea Johnsona koji je također sa 7:6 (7), 7:6 (15) nadigrao prvog nositelja, još jednog Amerikanca Johna Isnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo