ĐOKOVIĆEVA POSLJEDNJA ODLUKA ODJEKUNT ĆE GLASNO U SVIJETU TENISA: / Našao se u sukobu interesa? 'Ne vidim tu problem'

Image
Foto: Profimedia

Đokovića i Vaseka Pospišila su tenisači nominirali za povratak u ATP Savjet igrača, dakle vratio bi se organizaciji koju je kritizirao

19.11.2020.
9:32
Profimedia
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, nedavno je osnovao organizaciju tenisačica i tenisača, koja bi trebala pomagati tenisačima koji se nalaze izvan ljestvice najboljih 100, odnosno, koji zarađuju puno manje od svojih suigrača iz elitnog doma. Cilj mu je bio pravednije preraspodijeliti novac s Grand Slam turnira, ali naišao je na problem.

Eto, Srbina nisu podržali u njegovoj namjeri Rafael Nadal i Roger Federer preostala dvojica najutjecajnijih tenisača današnjice, već su stali na stranu ATP-a. No, sada se dogodilo nešto neočekivano. Đokovića i Vaseka Pospišila su tenisači nominirali za povratak u ATP Savjet igrača, dakle vratio bi se organizaciji koju je kritizirao i on je pristao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidim da mnogi pišu o mojoj kandidaturi da budem dio Savjeta, što nije točno. Mene su nominirali igrači i to tako funkcionira. Nisam postupao proaktivno, isto kao ni Vasek. Obojicu je nominirao širi spektar igrača. Za mene je ovo snažan znak i naravno da se osjećam odgovornim što mogu predstavljati igrače", rekao je Đoković.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Serbia's Novak Djokovic reacts as he plays against Greece's Stefanos Tsitsipas during their men's singles semi-final tennis match on Day 13 of The Roland Garros 2020 French Open tennis tournament in Paris on October 9, 2020.,Image: 562295546, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

On ne vidi problem

Iako je i dalje formalno na čelu svoje organizacije koja se protivi načelima ATP-a, ipak ne vidi problem u tome da sjedi u njihovom Savjetu igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nisam vidio ni u kolovozu kad sam osnovao PTPA. Zato sam prihvatio nominaciju za ATP, baš kao i Vasek, samo zato što se to tako radi kad postoji odgovornost nominacije. To znači da imate povjerenje i kredibilitet dobrog broja igrača. Zato smo se stavili na raspolaganje, ali pravilo koje je izglasao ATP odbor ne dozvoljava igraču da bude dio savjeta igrača i bilo koje druge organizacije", pojasnio je Đoković.

"To je baš šteta, ali dobro, barem znamo gdje smo. Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onog što igrači žele. Prave se političke igre o kojima se rijetko piše, bitnije je napisati da je Novak licemjer. Međutim, navikao sam, to me jača i motivira da radim sve više i ispravnije za ovaj sport", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo