ĐOKOVIĆ U SREDIŠTU NOVOG SKANDALA: / Najbolji tenisač svijeta na udaru zbog 10 dolara. Američki novinar otkrio što se dogodilo

Image
Foto: Profimedia

Samo dan nakon što je Đoković uzeo naslov izbio je skandal i to oko premija koje su tenisači dobili na turniru u Rimu

22.9.2020.
18:48
Profimedia
VOYO logo

Srpski tenisač Novak Đoković pobjednik je ATP tunrira iz Masters serije u Rimu nakon što je u ponedjeljak u finalu sa 7-5, 6-3 pobijedio Argentinca Diega Schwartzmana. Prvom tenisaču svijeta bila su potrebna gotovo dva sata za pobjedu nad 15. na ATP ljestvici i za peti naslov u Rimu.

Đoković je tako stigao do rekordnog 36. trijumfa na nekom turniru iz serije Masters 1000, prešavši Španjolca Rafaela Nadala koji ih je osvojio 35, i to manje od mjesec dana nakon što je slavio na turniru Cincinnati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Serbia's Novak Djokovic celebrates after victory over Norway's Casper Ruud in their semi final match of the Men's Italian Open at Foro Italico in Rome on September 20, 2020.,Image: 558917202, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Skandal s premijama

Međutim, samo dan nakon što je Đoković uzeo naslov izbio je skandal i to oko premija koje su tenisači dobili na turniru u Rimu. Naime, problem je u visini nagrade u muškoj i ženskoj konkurenciji. Poznato je kako je Đoković za naslov dobio 241.350 dolara, a skandal je nastao jer je Simona Halep u ženskoj konkurenciji dobila 10 dolara manje.

Problem s nejednakošću istaknuo je novinar New York Timesa, Ben Rothenberg. "Urnebesno je što su u Rimu, na turniru koji dugo nije isplaćivao jednaku svotu novca muškarcima i ženama, došli tako blizu davanja iste svote novca finalisima i finalistkinjama. Međutim, na kraju su se ipak predomislili i ženama dali 10 dolara manju nagradu kako bi zadržali muškarce na vrhu", napisao je na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, ukupni jaz u plaćanju je veći problem, ali sitničavost i nejednakost na najvećem nivou ima puno više simbolike. To nisu sile marketinga ili tako nešto, već samo krhka muškost i mizoginija", napisao je Rothenberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo