PRAVI SPEKTAKL / Meč koji svi žele vidjeti. Đoković u polufinalu prestižnog Mastersa protiv tinejdžerske senzacije i novog hit-igrača

Image
Foto: Profimedia

Đokoviću je to četvrta pobjeda u isto toliko dvoboja s Hurkaczom, a njome se po sedmi put u karijeri probio do polufinala madridskog Mastersa

6.5.2022.
19:09
Profimedia
VOYO logo

Nova zvijezda svjetskog tenisa, Španjolac Carlos Alcaraz dan nakon što je proslavio 19. rođendan ostvario je prvu pobjedu u karijeri protiv svog uzora i 17 godina starijeg sunarodnjaka Rafaela Nadala sa 6-2, 1-6, 6-3 i to u meču za polufinale prestižnog ATP Mastersa u Madridu.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Alcaraza i Nadala, a drugi u Madridu. Koliko je Alcaraz napredovao u posljendnjih godinu dana pokazuje i rezultat postignut na istom terenu lani kada je bilo 6-1, 6-2 za Nadala. Nadal je bio uspješniji i u polufinalu Indian Wellsa ranije ove godine, no Alcaraz je pokazao kako je trenutačno u boljoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Đoković lako s Poljakom

Alcaraza u subotu u polufinalu očekuje još jedan velikan, Srbin Novak Đoković koji je u prvom četvrtfinalu svladao Poljaka Huberta Hurkacza sa 6-3, 6-4.

Đokoviću je to četvrta pobjeda u isto toliko dvoboja s Hurkaczom, a njome se po sedmi put u karijeri probio do polufinala madridskog Mastersa, odnosno šesti otkako je turnir 2009. iz dvorane preseljen na otvoreno i sa tvrde na zemljanu podlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hurkacz nije uspio ozbiljno zaprijetiti prvom tenisaču svijeta koji je u Madridu triput podizao pobjednički trofej. Đoković je Poljaka ostavio bez prilike za oduzimanje servisa pa mu je po jedan 'break' u svakom setu bio dovoljan za uvjerljivu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo