ĐOKOVIĆ U KARANTENI POČEO ČITATI KONTROVERZNE KNJIGE: / 'Nije slučajno da su Srbi nebeski narod i starosjeditelji'

'Trenutno sam jako zainteresiran za alternativnu verziju srpske povijesti'

26.4.2020.
16:15
Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najbolji tenisač svijeta, Srbin, Novak Đoković, trenutno prisilno odmara od tenisa zbog pandemije koronavirusa, a vrijeme krati čitajući, pa usudimo se reći, kontroverzne knjige. Đoković je tako supruzi Jeleni otkrio da čita o alternativnoj srpskoj povijesti.

"Trenutno sam jako zainteresiran za alternativnu verziju srpske povijesti. Kada kažem alternativnu mislim na onu verziju koja nije službena. Da smo mi...", započeo je Đoković, a onda mu je u riječ upala supruga i nastavila: "Nebeski narod".

"Ne, nego da smo došli s Kavkaza u 7. stoljeću na balkansko područje, da smo starosjeditelji. Čitam knjige gospodina Jovana Deretića. Veliki pozdrav za profesora kojeg i osobno poznajem. Vrlo je zanimljiva knjiga, ne bih ništa govorio jer se po novinama stalno provlači nešto što kažem. Svatko od nas treba biti otvorenog uma i napraviti svoje istraživanje. Mene ove knjige jako inspiriraju. Ona izreka da su Srbi nebeski narod nije slučajna. Tu ću završiti. Težim tome da smo starosjeditelji, ima dosta dokaza. I veliki pozdrav svima koji se bore za istinu", rekao je Đoković.

Inače, Deretić je pomalo kontroverzni srpski povjesničar koji tvrdi da je grčka mitologija prenesena iz Srbije, da su Islanđani, Norvežani i Šveđani zapravo genetski Srbi, da su rimski carevi dolazili iz Srbije...

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali