ĐOKOVIĆ U KARANTENI POČEO ČITATI KONTROVERZNE KNJIGE: / 'Nije slučajno da su Srbi nebeski narod i starosjeditelji'

Image
Foto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

'Trenutno sam jako zainteresiran za alternativnu verziju srpske povijesti'

26.4.2020.
16:15
Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta, Srbin, Novak Đoković, trenutno prisilno odmara od tenisa zbog pandemije koronavirusa, a vrijeme krati čitajući, pa usudimo se reći, kontroverzne knjige. Đoković je tako supruzi Jeleni otkrio da čita o alternativnoj srpskoj povijesti.

"Trenutno sam jako zainteresiran za alternativnu verziju srpske povijesti. Kada kažem alternativnu mislim na onu verziju koja nije službena. Da smo mi...", započeo je Đoković, a onda mu je u riječ upala supruga i nastavila: "Nebeski narod".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Novak Đoković

"Ne, nego da smo došli s Kavkaza u 7. stoljeću na balkansko područje, da smo starosjeditelji. Čitam knjige gospodina Jovana Deretića. Veliki pozdrav za profesora kojeg i osobno poznajem. Vrlo je zanimljiva knjiga, ne bih ništa govorio jer se po novinama stalno provlači nešto što kažem. Svatko od nas treba biti otvorenog uma i napraviti svoje istraživanje. Mene ove knjige jako inspiriraju. Ona izreka da su Srbi nebeski narod nije slučajna. Tu ću završiti. Težim tome da smo starosjeditelji, ima dosta dokaza. I veliki pozdrav svima koji se bore za istinu", rekao je Đoković.

Inače, Deretić je pomalo kontroverzni srpski povjesničar koji tvrdi da je grčka mitologija prenesena iz Srbije, da su Islanđani, Norvežani i Šveđani zapravo genetski Srbi, da su rimski carevi dolazili iz Srbije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo