ĐOKOVIĆ IMA GOTOVO NEVJEROJATNO OBJAŠNJENJE ZA DEBAKL GODINE: / 'Nije mi se igralo, ovo je bio tužan dan'

Image
Foto: Profimedia

Ostao je dojam i kako Đoković nije imao baš previše motiva u ovom meču, a nakon susreta otkrio je i što se dogodilo

30.10.2020.
21:57
Profimedia
VOYO logo

Talijanski tenisač Lorenzo Sonego (ATP - 42.) ostvario je senzacionalnu pobjedu u četvrtfinalu ATP turnira serije 500 u Beču, gdje je u petak svladao prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6-2, 6-1 za samo 68 minuta.

Za 25-godišnjeg Talijana to je prva pobjeda nad igračem iz društva Top 10, koja mu je donijela prvo polufinale na ATP turnirima od prošlogodišnjeg turnira u Kitzbuehelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sonego je potpuno nadigrao najboljeg tenisača svijeta, spasivši svih šest 'break' lopti koje je Đoković imao u drugom setu, kad se pokušavao vratiti u meč. Vrlo dobrim servisom i napadačkom igrom, gotovo bez pogreške u prvom setu, Talijan pronašao pobjedničku formulu protiv neprepoznatljivog Đokovića.

Image
Image

Italy's Lorenzo Sonego (R) is congratulated by Serbia's Novak Djokovic after the quarter-final match at the ATP tennis tournament in Vienna, Austria, on October 30, 2020.,Image: 566475548, License: Rights-managed, Restrictions: Austria OUT SOUTH TYROL OUT, Model Release: no

Sve zbog Amfilohija

Međutim, ostao je dojam i kako Đoković nije imao baš previše motiva u ovom meču, a nakon susreta otkrio je i što se dogodilo te je pomalo šokirao izjavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi se igralo, da budem iskren. Utjecala je tužna vijest (smrt mitropolita Amfilohija), ali nije u tolikoj mjeri da zbog toga baš i ne mogu igrati. Ali, generalno mi se jednostavno nije igralo", rekao je Đoković i zatim dodatno pojasnio izjavu.

"Ovo jest jako tužan dan. Poštovani Amfilohije bio je veliki borac za pravoslavlje i netko tko je služio kao neka vrsta zvijezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vrijeme blizu njega i osjetim predivnu energiju koju je on posjedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina. Mislim da mu toliko dugujemo da se barem trebamo sjećati njega i da s osmijehom budemo zahvalni za sve ono što je učinio, pogotovo u posljednje vrijeme koje je bilo jako turbulentno vrijeme u Crnoj Gori, naravno iz političkih razloga. O dosta velikih stvari se odlučivalo, pogotovo kada je crkva u pitanju. On je bio odvažan i hrabar i pokazao je narodu pravi primjer kako se treba čuvati kulturno naslijeđe i naša duhovna baština. Na tome mu veliko hvala", zaključio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo