OBUZELE GA EMOCIJE / Đoković oduševio govorom nakon ispisivanja povijesti, progovorio i srpski: 'Ibro, ti si moj drugar!'

Image

Srbin je bio vidno obuzet emocijama, ali se ipak sjetio zahvaliti svima

11.6.2023.
19:26
VOYO logo

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je po treći put u karijeri Roland Garros, u finalu je svladao Norvežanina Caspera Ruuda sa 7-6(1), 6-3, 7-5 za rekordnu 23. Grand Slam titulu.

Image
'SVAKA ČAST' /

Rafael Nadal se prvi javio Đokoviću i pokazao kakav je gospodin: Pogledajte što mu je poručio

Image
'SVAKA ČAST' /

Rafael Nadal se prvi javio Đokoviću i pokazao kakav je gospodin: Pogledajte što mu je poručio

Time je Đoković postao rekorder po broju Grand Slam naslova u povijesti. Uoči Roland Garrosa situacija na vrhu je bila izjednačena. Đoković i Nadal su imali po 22 pobjede na jednom od četiri najveća turnira, dok je sada Đoković sam na vrhu. Roger Federer ja na dvadeset Grand Slam kruna u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković: 'Ovaj turnir mi je uvijek bio najteži'

Nakon povijesne pobjede i kratkog slavlja s publikom i svojim stručnim stožerom, Đoković se obratio dirljivim govorom.

"Hvala, hvala svima još jednom. Atmosfera je bila posebna, a ovaj trenutak u mojoj karijeri je vrlo poseban, jedan od najvećih trenutaka ikada, upravo zbog ove 23. titule. Možda je slučajnost što sam osvojio ovaj 23. naslov u Parizu, ovaj turnir mi je uvijek bio najteži i zato mi sve ovo puno znači i zato sam jako emotivan. Mnogo toga se dogodilo i izvan terena i na terenu. Hvala vam na podršci danas i tijekom turnira. Još nisam našao profesora francuskog, pa ću nastaviti na engleskom", započeo je Novak, a potom se obratio protivniku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala Kasperu na svemu. Jako te cijenim i ne samo zato što si pored mene, već zato što si posebna osoba, jedan od najboljih među igračima, trenerima i cijelim teniskim svijetom. Prvo sam ovo morao reći. Danas je rijetko tko fin i ima prave ljudske vrijednosti, a to tvoj tim i ti definitivno imate i hvala vam na svemu. Žao mi je zbog današnjeg rezultata, ali ti si sjajan igrač. Igrao si dobra finala Grand Slama i to je samo dokaz da si odličan tenisač. Želim da pobijediš sve u finalu, osim mene", našalio se Đoković.

"Zahvalio bih se i Janiku, bio sam mali kad si igrao i drago mi je što si tu. Sada je bio red na moju obitelj. Moja dva brata nisu ovdje, ali ih jako volim i hvala im. Zatim, hvala cijeloj mojoj obitelji, prije svega na strpljenju, znam da nije lako sa mnom, ali hvala vam na razumijevanju i strpljenju, bez vas ne bih uspjela. Hvala svim organizatorima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ibro, ti si moj drugar!'

Svaki tenisač je sretan kada osvoji Grand Slam naslov, a ja sam daleko od toga, jer sam od najvećih trofeja osvojio 23 trofeja. Obratio bih se svim mladima i svojoj djeci. Imao sam samo sedam godina kada sam sanjao o osvajanju Wimbledona, a sada me vidite. Svakoj mladoj osobi bih samo poručio da mora vjerovati u sebe, raditi na svojim snovima i ostaviti prošlost iza sebe i uspjet će, morate vjerovati u sebe!", istaknuo je Đoković, pa nastavio:

"Počinjem uživati ​​u ovom (pričanju). Hvala svim velikim zvijezdama koje su me došle podržati. Hvala Ibro, Giro, Kilian i Tom. Hvala svima ostalima, oprostite ako sam nekoga zaboravio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak se na kraju obratio Ibrahimoviću na srpskom i rekao: "Ibro ti i ja se znamo, Ibro ti si moj drugar!".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo