DOBITNIK LAUREUSA FEDERER BOLJI I OD BARCELONINOG ČUDA: / Ono što je napravio švicarski majstor nemjerljivo je s drugim pothvatima

Image
Foto: AFP

Podijeljeni su sportski Oscari za prošlu godinu

27.2.2018.
21:22
AFP
VOYO logo

Švicarski tenisač Roger Federer dobitnik je ovogodišnje nagrade Laureus za najboljeg sportaša godine i za povratak godine. 'Sportski Oscar' primio je rekordni peti, potom i šesti put.

Federer je u konkurenciji za povratnika za suparnike imao Barcelonu zbog njene 6-1 pobjede u Ligi prvaka protiv Paris Saint-Germaina čime je nadoknadila 0-4 iz prve utakmice osmine finala natjecanja, zvijezdu MotoGP-a Valentina Rossija, svjetsku prvakinju na 100 metara prepone Sally Pearson, svjetskog sprinterskog prvaka Justina Gatlina i Chapecoense, brazilski nogometni klub stravične priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica da je nakon šest mjeseci pauziranja 36-godišnji tenisač osvojio Wimbledon i Australian Openu bila je dovoljna odboru da njegov povratak proglasi povratkom godine, ali i da slavi u bitnijoj utrci, onoj za najboljeg sportaša svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam vjerovao da ću se vratiti na ovu razinu. Nadao sam se da ću biti sretan, zdrav i igrati tenis, no imati godinu kakvu sam imao nešto je posebnoga. Prošla godina bila je godina iz sna", poručio je Federer kojem je nagradu za povratnika uručio Boris Becker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je sportašicom godine proglašena Serena Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja momčad prošle godine je osvajač konkstruktorskog naslova u Formuli 1 Mercedes-AMG Petronas.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo