Đokovića uporedili sa Šimunićem

I to čelni čovek organizacije koja se bori protiv rasizma u fudbalu

24.11.2013.
20:25
VOYO logo

Novaka Đokovića na sramotan i neistinit način napao je Pijara Povar, čelni čovek organizacije FARE, koja se bori protiv rasizma u fudbalu, piše B92.

Govoreći o slučaju Josipa Šimunića, Povar je uspeo da izjavi da je i Novak Đoković u vezi sa ratom imao neprimerene gestove koji bi se mogli shvatiti kao provokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je red na Hrvatskom fudbalskom savezu da deluje. Svakako, može se prihvatiti i Šimunićevo izvinjenje. Ljudi se katkad upletu u stvari kojih nisu niti svesni. Svi mi imali smo situacije u kojoj smo prešli granicu, pogotovo u Evropi. Niz je primera i u ostalim zemljama Balkana. Više puta video sam Novaka Đokovića kako se služi gestovima koji su u kontekstu rata u bivšoj Jugoslaviji vrlo neprimereni i mogli bi se shvatiti kao provokacija. Ne zaboravimo da su balkanski konflikti još sveži i na utakmicama to svako malo izbija na površinu", rekao je Povar u intervjuu za hrvatski Jutarnji list.

Reč je o istom Đokoviću koji je više puta davao pomirujuće izjave i nijedan njegov istup u vezi sa ratom nije izazvao ni najmanju kontroverzu. Takođe, sećamo se i Novakovog odgovora na ceremoniji dodele pehara u Montrealu 2007, kada je najavljen kao „Hrvat Novak Đoković“:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala svima na podršci i samo da kažem gospodinu, koji je, verujem, napravio nenamernu grešku, da sam ja iz Srbije. Ne ljutim se, to je sve isto", rekao je tada uz osmeh naš najbolji teniser.

Ne znamo na koje je tačno izjave dotični gospodin Povar mislio, ali bilo bi pametno da argumentuje svoje tvrdnje konkretnim primerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sada, u intervjuu za argentinski „Nasional“, Novak je između ostalog govorio o strahotama rata rekavši da je to „najgora stvar koja može da se dogodi“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo