Đoković zakazao polufinale sa Nadalom (VIDEO)

Najbolji teniser sveta u tri seta je savladao Nemca Tomija Hasa

5.6.2013.
18:42
VOYO logo

Prvi nosilac Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu Novak Đoković je u četvrtfinalu nadigrao Nemca Tomija Hasa sa 3:0 (6:3, 7:6, 7:5).

Protivnik srpskom teniseru u polufinale biće aktuelni šampion Rolan Garosa Španac Rafael Nadal koji je savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinke - 6:2, 6:3, 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo, ranije danas naša jedina predstavnica u ženskom singlu, Jelena Janković, doživela je u četvrtfinalu poraz od Ruskinje Marije Šarapove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je Đoković da pritiska protivnika, ali je do drugog seta stigao tek posle taj-brejka, iako je pri rezultatu 3:3 u šestom gemu imao priliku za brejk. U "dodatnom" gemu Has je poveo 4:2, ali je usledila serija srpskog tenisera za 2:0 u setovima.

Već na startu trećeg seta Novak je u bez izgubljenog poena napravio brejk, ali je Nemac uzvratio u narednom gemu za izjednačenje. Na novi brejk najboljeg tenisera sveta nije se dugo čekalo, pošto je u sedmom gemu stekao novu prednost. Ipak, Has uspeva da se vrati novim brejkom za 5:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je zahvaljujući greškama Hasa došao do još jednog brejka i u narednom gemu odigrao je bez greške za polufinale Rolan Garosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Znao sam da me, pre ili kasnije, čeka duel s njim, to je neka vrsta naše tradicije ovde. On je najveći izazov na šljaci, najbolji u istoriji te podloge. Ako želite do trofeja morate da ga pobedite. Psihički sam spreman, imam vremena da se odmorim i potpuno spreman uđem u meč - izjavio je Đoković.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo