Đoković spreman za finale

Meč sa Marejem počinje u 15 sati

7.7.2013.
11:09
VOYO logo

Najbolji svetski teniser Novak Đoković danas će pokušati da dođe do druge titule na Vimbldonu u karijeri, a za protivnika će imati prijatelja iz juniorskih dana, Britanca Endija Mareja.

Činjenica da su obojica rođena u razmaku od sedam dana 1987. godine, kao i to što su prvi put "ukrstili rekete" još kao 11-godišnjaci u Francuskoj, neće izazvati sentimentalnost kod srpskog tenisera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To je bio možda i moj prvi međunarodni turnir. Sećam se da je Endi imao izuzetno kovrdžavu kosu. U stvari, to je sve čega se sećam. Nas dvojica se međusobno veoma poštujemo na terenu i van njega. Imamo vrlo iskren odnos - objasnio je Đoković dan uoči vimbldonskog finala.

Srpski teniser kazao je i da su stvari sada teže i drugačije, otkako su postali veliki rivali u seniorskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- On ima svoj tim saradnika i navike, a ja svoje. Ne izlazimo zajedno na večere i ne idemo na žurke, ali, uvek se lepo ispričamo kada se sretnemo. Sa radošću se prisetimo juniorskih dana - istakao je prvi reket sveta.

Đokovića ne brine ni to što će Marej biti silno motivisan da postane prvi britanski osvajač Vimbldona posle 77 godina i trijumfa legendarnog Freda Perija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Endi je lokalni heroj. Ima veliku šansu da osvoji Vimbldon i posle mnogo vremena obraduje naciju. Siguran sam da će imati ogromnu podršku sa tribina. Ipak, neću se prvi put naći u takvoj situaciji. Znam šta moram da radim kada protiv sebe imam lokalne igrače i publiku. Spreman sam za to - istakao je Đoković.

Srpski teniser dodao je, kroz osmeh, kako se nada da će uprkos eventualnom trijumfu protiv Mareja i dalje biti rado viđen gost u Škotskoj. Đoković je prošle godine, sa devojkom Jelenom Ristić, deo odmora proveo u Škotskoj u Gleniglsu, a par je čak i prošao pored Danblejna, Marejevog rodnog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Stao sam na put i slikao sam znak sa imenom grada i poslao Mareju fotografiju. Upitao me je šta radim tamo, pa sam mu rekao da sam došao u posetu, ali da njega nema kod kuće. Taj put je bio rođendansko iznenađenje za moju devojku, zato što su Škotska i cela Britanija pune prelepih dvoraca, a nama se sviđa ta romantična, srednjovekovna priča. Nismo, doduše, proveli mnogo vremena napolju, jer je padala kiša - zaključio je Đoković.

Srpski i britanski teniser danas će odigrati 19. međusobni meč, a Đoković trenutno vodi sa 11:7. Finale na Vimbldonu počinje u 15 sati, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo