Đoković: 'Radite što želite, ali ja se ne vraćam!'

12.5.2012.
9:55
VOYO logo

Nadalu i Đokoviću zajedničko je to što su i prije početka turnira izrazili veliko nezadovoljstvo zbog promjene podloge i postavljanje plave zemlje, a nakon izgubljenih mečeva ovoga tjedna su najavili kako se dogodine ne vraćaju u Madrid ukoliko organizatori ne vrate klasičnu, crvenu zemlju. Nadal je to učinio nakon što ga je u četvrtak svladao sunarodnjak Fernando Verdasco 7-5 u trećem setu, iako je Nadal imao 5-2 i dvostruki break, a Đoković dan kasnije, također nakon poraza od svog sunarodnjaka, Janka Tipsarevića (7-6(2), 6-3), ali u četvrtfinalu.

"Želim ovaj tjedan zaboraviti što je prije moguće i okrenuti se nastupima na pravoj zemljanoj podlozi. Organizatori mogu raditi što žele, ali ukoliko ova podloga ostane, mene iduće godine nema na turniru", rekao je Đoković. Za razliku od njih dvojice, Roger Federer je stigao do polufinala. Njemu plava zemlja očito ne smeta toliko. U četvrtfinalu je u 13. ogledu protiv Španjolca Davida Ferrera upisao i 13. pobjedu, bilo je 6:4, 6:4. U polufinalu ga očekuje Janko Tipsarević. "Ukoliko želite biti dobar igrač na zemljanoj podlozi, morate biti sposobni igrati u bilo kakvim uvjetima. Madrid se kockao s tom plavom zemljom. Ovdje je ionako uvijek bilo malo drukčije zbog visoke nadmorske visine. Trebamo sjesti s ostalim igračima i malo raspraviti o tome", veli Federer. Švicarac je i sam potvrdio da su uvjeti u Madridu drugačiji od ostalih turnira. "Jest, sklisko je, tu nema nikakve dvojbe, ali tako je bilo i proteklih godina. Organizatori još uvijek nisu uspjeli pronaći pravu ravnotežu. Posao nas, igrača, jest da se nastojimo što bolje prilagoditi uvjetima u kojima igramo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ion Tiriac, vlasnik i promotor ATP Masters 1000 turnira u Madridu, priznao je da su tereni na plavoj zemljanoj podlozi uistinu suviše skliski...

"Ispričavam se jer su tereni stvarno preskliski. Željeli smo maksimalno smanjiti opasnost od ozljeda, od stradavanja gležnja. Zbog toga su eksperti za terene prevaljali baznu podlogu s previše pritiska. Plava zemlja koja je bila postavljena na vrh nije se ''stopila'' s bazom, zbog toga je sklisko. Iz dana u dan radimo na tom problemu. Uvjeravam vas, već iduće godine će igranje na plavoj zemlji igračima biti jednako ugodno kao i na tradicionalnoj, crvenoj", kaže Tiriac. Prema tome, plava zemlja ostaje, pa makar i bez Nadal i Đokovića na turniru. "Bilo bi mi jako žao ako ih ne bi bilo na turniru", kaže Tiriac. Glasoviti Rumunj, svojedobno menadžer našeg teniskog asa Goran Ivaniševića, s kontroverzama, očigledno, ne misli stati... "Sljedeće godine trazmišljamo o uvođenju fluorescentnih lopti, zelenih ili narančastih, koje bi tvorile još efikasniji kontrast u odnosu na plavu podlogu!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo