Đoković - još jedno polufinale sa Federerom (VIDEO)

Savladao je Stanislasa Vavrinku i plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu

1.11.2013.
16:55
VOYO logo

Đoković će u polufinalu će igrati sa Rodžerom Federerom, koji je savladao Huana Martina del Potra, piše B92.

Drugi reket sveta lako je osvojio prvi set, dopustivši protviniku samo jedan gem. Drugi set je bio nešto neizvesniji, nije bilo brejka sve do sedmog gema. Osvaja ga srpski teniser i to je bilo dovoljno za pobedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tok meča:

Iako je Vavrinka od starta pritiskao Đokovića i naterao ga da izlazi na mrežu, srpski teniser je uspeo da osvoji prvi gem. Obojica su dosta trčali, Švajcarac je gotovo sve stizao, a tako se nastavilo i u narednom gemu. Đoković je sve vreme bio bolji, ali je Vavrinka uspevao da mu uzvrati, pre nego što je srpski teniser uspeo da ga nadmudri i dođe do brejka za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vavrinka je odmah pokušao da uzvrati istom merom, iskoristio je Đokovićevo mučenje sa servisom da izbori dve brejk lopte, ali se srpski teniser odbranio i nastavio niz do 3:0, koji je Švajcarac prekinuo u sledećem gemu. Od tada su obojica bili poprilično sigurni na svojim servisima, a sve se promenilo u šestom gemu. Tada je Novak iskoristio dekoncentraciju Vavrinke i došao do novog brejka i prilike da već u sedmom gemu servira za osvajanje prvog seta, što je i učinio posle 28 minuta igre.

Novak je dosta grešio na početku drugog seta, dopustio Vavrinki neikoliko prilika za brejk, ali je i sam nekoliko puta propustio šansu da oduzme servis protivniku. I jedan i drugi su bili sigurni na svoj servis, a tako je bilo sve do sedmog gema, kada Đokivć bez izgubljenog poena osvaja brejk za 4:3. To je rasteretilo Đokovića, pa srpski teniser lako osvaja naredni gem. Vavrinka je uzvartio i izborio ostanak u meču. Greškom Vavrinke Đoković stiže do meč lopte posle sat i deset minuta igre, koristi je i pobeđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/CCDyyCivsYs

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo