Đoković jači od Granoljersa i povrede

Od kada je povredio stopalo, nije izgubio nijedan gem

9.10.2013.
12:10
VOYO logo

Novak Đoković pobedio je Marsela Granoljersa sa 6:2, 6:0 u drugom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju.

Španac je u osam setova sa Novakom ukupno uzeo deset gemova, a Đoković će u trećem kolu igrati sa Fabijom Fonjinijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprkos tome Novakovi navijači imaju razloga za brigu – početkom prvog seta srpski teniser povredio je stopalo posle čega je zatražio lekarski tajm aut. Ipak, Đoković je do kraja lako slavio, ali u njegovim pokretima bilo je očigledno da je zabrinut zbog povrede.

//www.youtube.com/embed/pEifTeVb0CM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak je motivisano počeo meč diktirao je ritam forhendom i bez izgubljenog poena napravio je brejk već u prvom gemu. Novak je samo nastavljao tamo gde je stao u Pekingu, u narednom gemu odservirao je tri asa i poveo sa 2:0.

Novak se trudio da što češće izlazi na mrežu i to je činio sa promenljivim uspehom. U petom gemu Đoković je imao tri brejk lopte, ali je i Granoljers podigao nivo igre i smanjio je na 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što nije u tom, Đoković je učinio u sledećem gemu na servis rivala – napravio je brejk i osvojio je prvi set sa 6:2 za 39 minuta igre.

Prilikom jednog poena u prvom gemu drugog seta Novak je povredio stopalo (na prvi pogleda deluje da nije ništa ozbiljno), uspeo je da napravi brejk, ali je posle tog gema zatražio medicinski tajm aut. Đokoviću je stopalo bandažirano, a teško je reći da li je problem peta, skočni zglob ili nešto treće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Novaka povreda nije omela i brzo je stigao do dva brejka viška - 3:0. Do kraja meča srpski teniser nije izgubio nijedan gem i sa lakoćom se plasirao u treću rundu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo