'ONAJ ČIJE SE IME NE IZGOVARA' / Gubio 0-2 pa preokrenuo i došao do polufinala Australian Opena: Na spomen Đokovića publika poludjela

Image
Foto: Profimedia

Poznati su svi polufinalisti Australian Opena nakon što je Medvjedev slavio protiv Auger-Aliassimea

26.1.2022.
15:45
Profimedia
VOYO logo

Poznati su svi polufinalisti Australian Opena, nakon što je u srijedu drugi tenisač svijeta Rus Daniil Medvjedev, iako je gubio 0-2 u setovima i spasio jednu meč loptu, pobijedio Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6-7 (4), 3-6, 7-6 (2), 7-5, 6-4

Nakon što su prvom setu obojica po jednog gubili servise u tie-breaku se je bolje snašao Auger-Aliassime. U drugom setu jedinu break loptu iskoristio je Kanađanin u drugom gemu i to ga je dovelo do vodstva 2-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOBRO SE SLAŽU /

Dodig i njegova partnerica izborili finale Australian Opena: Nakon lošeg početka su ubacili u 'brzinu više'

Image
DOBRO SE SLAŽU /

Dodig i njegova partnerica izborili finale Australian Opena: Nakon lošeg početka su ubacili u 'brzinu više'

U trećem setu opet je jedinu break loptu imao Auger-Aliassime, ali Medvjedev se je izvukao, a potom je uvjerljivo dobio tie-break sa 7-2. Kanađanin je u četvrtom setu bio na pragu pobjede, kod vodstva 5-4 na protivnikov servis ispustio je meč loptu, a potom je Rus napravio break i omogućio si da na svom servisu poravna rezultata u setovima. Uspio je iskoristivši četvrtu set loptu.

Nevjerojatan preokret

U drugom gemu petog seta Medvjedev je morao spašavati tri lopte za obrat, da bi u sljedećem gemu oduzeo servis Auger-Aliassimeu. Kanađaninu se ukazala još jedna prilika obrat u osmom gemu, ali Medvjedev se uspio izvući i potom je došao red da servira za meč u desetom gemu. Ni tada mu nije bilo lako, morao je spasiti dvije break lopte, da bi potom iskoristio prvu meč loptu za pobjedu nakon 4 sata i 38 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvjedev će u polufinalu igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa, koji je u srijedu u četvrtfinalu svladao Talijana Jannika Sinnera sa 6-3, 6-4, 6-2. U drugom polufinalu sastaju se Talijan Matteo Berrettini i Španjolac Rafa Nadal, koji su dan ranije dobili svoje četvrtfinalne mečeve.

Kako je samo mogao

Nakon meča Medvjedev je održao govor, a samo je jednom riječi iznervirao sve prisutne navijače. Komentirao je kako je došao do preokreta, a spomenuo je ime Novaka Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam hoće li se ovo svidjeti prisutnima, ali razmišljao sam o tome što bi Novak napravio u ovakvoj situaciji, On je ipak jedan od najvećih prvaka", odgovorio je na pitanje novinara o čemu je razmišljao dok je bio na pragu poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio publike se nasmijao, dok je većima počela zviždati rukom tenisaču.

Muška polufinala na rasporedu su u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo